MENIU

CRIN ANTONESCU: Jocul UDMR, "Vin extremiştii dacă nu ne faceţi concesii", acceptat de toţi

CRIN ANTONESCU: Jocul UDMR, acceptat de toţi

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, la DESCHIDE LUMEA, că "jocul UDMR" este acceptat de toţi în România: "Poţi să îl înţelegi până la capăt, problema e până unde îl accepţi".

"Eu cred că, în materie de întâmplări sau de pusee extremiste de vreun fel, trebuie reacţionat cu calm şi fermitate, dar prima regulă e să nu le alimentezi. Să nu reacţionezi la rândul tău sub impreiul emoţiei pe care ţi-o generează. Văzând ce s-a întâmplat la Mureş, nu ai cum să ai un sentiment bun. Trebuie să faci ceva, dar să nu dai frâu liber unui răspuns de acelaşi tip. Cei care suntem în poziţii politice importante trebuie, înainte de toate, să ţinem cont în ce context ne aflăm. Nimănui nu îi convine o amplificare", a spus Antonescu.

"UDMR a făcut mereu acest joc pe care poţi să îl înţelegi până la un punct. Poţi să îl înţelegi până la capăt, problema e până unde îl accepţi. Domnul Kelemen Hunor a declarat că nu agreează astfel de manifestări. Pe de altă parte se petrece un lucru pe care îl ştiu toţi cei care au guvernat cu UDMR. Care e linia acestui joc? "Trebuie să ne faceţi nouă concesii, să ne daţi teren, la figurat, pentru că, dacă nu ni-l daţi vin extremiştii". Jocul acesta al UDMR a fost susţinut, acceptat de noi toţi. Am spus că e foarte bine că în România principalul reprezentant al maghiarilor e un partid cu care se poate discuta,cu care putem trăi în Parlament. Nu vreau să fac supoziţii despre ce cred maghiarii din România. Nu vreau să ajung ca Băsescu care în 2007 îi denunţa pe fruntaşii din UDMR. După aceea, împreună cu UDMR a făcut majorităţi, a făcut guverne. Acest joc nu poate continua la nesfârşit şi la un moment dat trebuie să punem capăt acestei ambiguităţi", a spus liderul PNL.


Întrebat dacă PNL ar apela la UDMR pentru a forma o majoritate, Antonescu a răspuns: "Ei sunt oricând disponibili şi, exact ca pe o piaţă bogată, consumatorului îi dă un sentiment de confort. Dar depinde de multe lucruri".

Mai multe articole despre:
UDMR PNL guvernare Crin Antonescu preşedinte USL