MENIU

Crin Antonescu, despre ALEGEREA CANDIDATULUI PNL la alegerile prezidenţiale

Crin Antonescu

Crin Antonescu a fost invitat la Prime Time News, unde a comentat principale subiecte ale zilei şi în special alegerea candidatului PNL pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

La biroul politic de săptămâna trecută am luat decizia unei cercetări sociologice mai ample, nu un simplu sondaj punctual. Ne-am dorit un sondaj care să ne ajute în creionarea unei decizii. O cercetare care a fost prezentată de cei trei colegi din PNL ca durând între 2-3 săptămâni, o cercetare mai amplă, calitativă, nu doar cantitativă....

Dar domnul Iohannis a făcut declaraţia că până pe 15 se va da candidatul, mai e doar o săptămână, asta însemnând că nu vom putea pune la punct sondajul de trei săptămâni. După părerea mea un sondaj punctual din iulie e prea puţin relevant pentru ce s-ar putea întâmpla în turul doi. Pe noi ne interesează dacă există dileme: sunt doi candidaţi redutabili la nivel PNL, această cercetare trebuie să ne indice cine din aceşti candidaţi va avea cele mai multe şanse în noiembrie în turul doi, cel mai probabil cu Victor Ponta.

Am spus că puteam renunţa la acest sondaj, eram de acord cu acela, dar acesta, de o săptămână, nu este relevant. Putem şi să renunţăm, putem trece mai repede la un vot al Delegaţiei Permanente. Eu nu sunt împotrivă să se facă un astfel de sondaj.

Astăzi am rămas un pic derutat, pentru că nu s-a stabilit o dată a Delegaţiei Permanente, nu s-a stabilit o dată a sondajului, nu s-au stabilit întrebările. Vreau să ajungem cât mai repede la desemnarea unui candidat. Nu pe mine m-a contrazic domnişoara Gorghiu, ci pe domnul Orban. Probabil că va fi un sondaj din scurt, de o săptămână şi că apoi se va stabili o dată a Delegaţiei Permanente.

Cea mai bună soluţie era pornirea unei cercetări ample pe 3 săptămâni, cu toţi, cu domnul Predoiu. Undeva spre 20, delegaţia permanentă a PNL se va întâlni, apoi cu domnul Predoiu şi decizia comună a celor două partide", a mai spus Antonescu, la Realitatea TV

Crin Antonescu a vorbit şi despre mult-discutatul proces al lui Dan Voiculescu.

"Se poate să fie pensionar şi om politic în acelaşi timp. E greu de cuantificat câtă glumă este în declaraţia sa, Voiculescu poate e pensionar, dar nu unul simplu, ci un om puternic, influent în viaţa publică românească, un personaj care a împărţit şi împarte, şi opinia publică şi scena politică.

Mi-e greu să judec, pentru că nu sunt în această situaţie. Tot ce pot spune şi nu voi adăuga altceva, e că mi-aş dori pe de o parte, o încheiere cât mai grabnică a procesului, pe de alta o încheiere cât mai corectă, în spiritul dreptăţii, al justiţiei şi a ceea ce înseamnă statul de drept. Sper într-o sentinţă dreaptă şi rapidă.

În privinţa acuzaţiilor Monicăi Macovei, care susţinea că a fost ţinută fizic şi s-a încercat convingerea sa de către Dan Voiculescu să schimbe legea de funcţionare a DNA, Antonescu a comentat: "În Senatul României există discuţii între parlamentari, inclusiv sau în mod special în legătură cu legile. N-aş dezvolta acest pasaj de memorie al doamnei Macovei", a explicat Crin Antonescu.