MENIU

Cozmin Guşă, despre riscurile majore ale PSD: pierderea prestigiului public şi a unităţiii interne

<p>ORA 19.00, TALK NEWS: Cozmin Guşă, despre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului</p>

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit, în direct la Realitatea Tv, despre trei riscuri majore pe care le are PSD, în perioada următoare: iminenţa pierderii prestigiului public, pierderea unităţii interne şi al treilea, guvernarea slabă.

Consultantul politic a afirmat că pierderea prestigiului public, atât intern cât şi extern, poate duce la un declin fatal al PSD:

"Prima parte este legată riscurile majore ale PSD, a doua de desfăşurarea Comitetului Executiv de mâine şi ce e posibil să se întâmple acolo, iar a treia,  legată de congres şi de celebrul niciun candidat la prezidenţiale. Legat de riscuri. Sunt trei riscuri majore pe care le are PSD, la început de an Centenar, cum nu le-a avut niciodată acest partid. Primul, iminenţa pierderii prestigiului public, intern şi extern, asta pentru că PSD acţionează haotic, la comanda unor sfertodocţi sau a unor oameni speriaţi de ce li se poate întâmpla în Justiţie. Pur şi simplu i-a îngrozit pe românii care au văzit o faţă hâdă a partidului aflat la guvernare, aşa cum nici adversarii PSD nu o bănuiau. A doua, în plan extern: PSD a apărut în 2017 ca un partid care nu se poate integra în randul partidelor din structura UE, de stânga sau dreapta, nu contează. A apărut izolat, fara relaţiii, fără legături cu partidele soră din Partidul Socialiştilor Europeni şi chiar mulţi lideri europeni de stânga s-au dezis de PSD. Să nu uităm că Partidul Socialiştilor Europeni  este poate cea mai importantă structură de stânga ca reprezentare din Parlamentul European. Acest prim risc poate să ducă la un declin fatal PSD". 

Guşă a vorbit şi despre al doilea risc, pierderea unităţii interne, dar şi cel de la treilea, al guvernării slabe, o guvernare atât de slabă cum PSD nu a avut până acum:

"Al doilea risc este pierderea unităţii interne. Au jucat această cheie inteligent în campaniile electorale si au reuşit să mobilizeze electoratul. De data asta unitatea internă este în mare pericol şi asta s-a văzut şi din interviurile pe care le-aţi dat. Al treilea risc este cel legat de o guvernare care pare slabă si dezlânată. PSD a avut mereu, şi de asta a fost votat, o guvernare care a adus pace, linişte, a adus şi privatizări frauduloase, şi altfel de elemente legate de îmbogăţirea necuvenită  a baronilor, dar guvernare aşa slabă nu s-a vazut şi astă este un brand al PSD pe care l-a pierdut din pricina dublei comenzi, atât la partid, cât si la Guvern. Toate aceste trei riscuri au o cauză: respectiv jocul unipersonal de putere al celui pe care îl vedeţi în imagine, care, aşa cum am spus, înconjurat de o ceată de sfertodocţi, şi pe fondul lipsei de acţiune a celor din judeţe, a adus PSD, printr-un management extrem, extrem de slab, un management de categoria C, l-a adus în această formă", a mai explicat acesta.