MENIU

Cozmin Guşă: Informaţia că Dragnea i-a finanţat campania lui Băsescu, în 2009, este de Guinness Book

<p>Cozmin Guşă: Victor Ponta profită de scandalul &icirc;n care este implicat Gabriel Oprea</p>

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, la Realitatea Tv, că informaţia potrivit căreia Liviu Dragnea i-a finanţat campania electorală a lui Traian Băsescu, în 2009, este de Guinness Book. Acesta a precizat că dacă acest fapt este real, Liviu Dragnea s-a anulat ca om politic.

Cozmin Guşă a afirmat că este inimaginabil ca şeful de campanie al unui candidat să finanţeze campania contracandidatului, astfel încât acesta din urmă să fie preşedinte:

"Dezvăluirile unui baron despre alt baron sunt pasionante, sigur că ne uităm, râdem, ne strâmbăm, dar la final să păstrăm o explicaţie coerentă despre mecanismul devenirii unui baron. Cei care ne tot ascultă pe noi că tot vorbim ştiu că baronul e ceva rău, dar nu şi-au pus problema cum a dobândit această putere. Am avut acest exemplu despre cum s-a născut regele baronilor, aşa era numit Dragnea. Şi în emisiunea de aseară au fost vizaţi, baronii. Declaraţiile sunt de natură să bulverseze politica. Informaţia că Liviu Dragnea i-a sponsorizat campania lui Liviu Dragnea, dar că Liviu Dragnea, şef de campanie a lui Mircea Geoană, i-a sponsorizat campania lui Băsescu este de Guiness Book. Dacă este aşa, din punct de vedere politic, Liviu Dragnea s-a anulat total.  Din calitatea ta de şef de campanie a lui Geoană, contracandidatul să ajungă preşedinte, este inimaginabil. Ponta din calitatea de purtator de cuvânt se întreba de ce nu ieşit Mircea Geoană preşedinte. Păi dacă purtătorul de cuvânt se ducea la Udrea şi Cocoş să dea indicaţii şi dacă Dragnea îi sponsoriza campania lui Traian Băsescu.."

Pe de altă parte, Cozmin Guşă a atras atras atenţia asupra tăcerii lui Traian Băsescu pe acest subiect, subliniind că fostul preşedinte are o reţinere faţă de Liviu Dragnea, în a ieşi public şi a dezminiţi că i-ar fi sponsorizat campania:

"Eu mă tot întrebam de ce nu o fi punând mâna pe telefon Băsescu, văzând că mortul lui Dragnea a înviat.. Cât de cât,  nu a spus nimic, dar mă gândeam că zice ceva. El era cu statul de drept...Dar a tăcut din nou. În sfârşit a venit o dovadă şi omul tace (...) Asta vreau să spun, şi această tăcere la acestă situaţie ridicolă, poţi să discuţi despre altceva... Această tăcere sau postarea ridicolă de pe Facebook, în care vorbeşte la urma urmei la cele două slugi ale sale, Ponta şi Dragnea.. Băsescu face o postare penibilă în acest context. Teodor Niţulescu era în tabăra lui Băsescu în 2009 şi el ne spune că campania a fost sponsorizată de Dragnea. Concluzia este că Băsescu are reţinere legată de Dragnea. Probabil aștepți ca Băsescu să contrazică tocmai legat de sponsorizare şi o dovadă a campaniei din 2009 (...) Dacă lucrurile stau așa, trebuie să vedem cum arată relațiile dintre politicieni", a mai explicat Cozmin Guşă.

În final, Cozmin Guşă a mai declarat că este ruşinos felul în care mass-media a reacţionat la dezvăluirile despre Liviu Dragnea, de la Realitatea TV, foarte puţine publicaţii, printre care evz.ro, preluând informaţiile de la Realitatea Tv, pe acet subiect.