MENIU

Cozmin Guşă: Reţinerea pentru 24 de ore a şefului ANI a cutremurat Europa

<p>Cozmin Gușă</p>

"Reţinerea lui Horia Georgescu a cutremurat Europa", susţine consultantul politic Cozmin Guşă, analizând implicaţiile pe care le are reţinerea şefului ANI, la nivel internaţional. Guşă a precizat că acest eveniment arată cât de slabă este ţara noastră.

"Nu suntem neapărat în cea mai bună dispoziţie azi, ca ţară. Astăzi trebuie să subliniez încă o dată că declinul instituţional la nivel de stat este exemplificat încă o dată prin această reţinere pentru 24 de ore a şefului integrităţii din România. Ceea ce pentru marele public însemnă un lucru contrariant, pentru că marele public a fost atent la toate cazurile de incompatibilitate pe care ANI le scotea la suprafaţă. Numai că jocul României nu e un joc în interiorul graniţelor, jocul României este un joc internaţional. Faptul că noi, zi după zi, de la miniştri de finanţe, la foşti miniştri de transporturi, la prieteni ai premierului, dovedim asemenea lacune, să ştiţi că partenerii se bucură văzând o ţară în genunchi, o ţară într-un declin instituţional cum nu a mai fost România nici după evenimentele din 1989. Nu putem să ne prefacem că nu vedem aceste lucruri. Important este cum ni le gestionăm. Aici pare că România e şchioapă, pare că România este în declin instituţional. Treburile în statele puternice se mai rezolvă şi fără foarte mult spectacol. Se mai rezolvă şi neaşteptând aplauze. Atunci când ai un drum de dus, ai o economie de implementat, nu îţi ridici chiar aşa fusta cum se întâmplă în această perioadă. Satisfacţia unor cetăţeni pe mine nu mă mulţumeşte. Eu sunt un om care a luptat în toată cariera mea publică împortiva exceselor de tip baroni, împotriva exceselor de tip Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, dar niciodată nu o să mă bucur că nu avem metode normale prin care să rezolvăm aceste treburi, oameni suficient de competenţi care să îi înlocuiască pe cei care sunt competenţi. Facem totul asemenea unui spectacol la finalul căruia nu o să râdem noi românii, vor râde alţii. Dar acei alţii nu o să fie în niciun caz coechipierii noştri", a spus Guşă, într-o intervenţie la Realitatea TV.

"Reţinerea pentru 24 de ore a şefului Agenţiei Naţionale de Integritate a cutremurat Europa", este de părere consultantul politic

"Acest ultim eveniment de astăzi vreau să vă spun că a cutremurat Europa, pentru că noi suntem totuşi graniţa UE. Horia Georgescu, indiferent cât de incompetenet sau fraier ar fi fost el, era un om validat de Comisia Europeană şi UE. Reţinerea pentru 24 de ore a şefului ANI arată cât de slabă este România în faţa unor negocieri. Avem o ţară de vinovaţi în care cel mai puţin vinovaţi, respectiv cetăţenii, stau şi aplaudă la marii vinovaţi care au devalizat bugetele, neînţelegând că lipsa unui sistem şi a unei strategii chiar ne pune pe butuci", a mai spus Cozmin Guşă.

Horia Georgescu, șeful Agenției Naționale de Integritate, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore, luni, în dosarul despăgubirilor ANRP. Georgescu este cercetat pentru abuz în serviciu.