MENIU

Cozmin Guşă: Ponta şi-a asumat campania pentru prezidenţiale

Cozmin Guşă: Ponta şi-a asumat campania pentru prezidenţiale

Campania pentru europarlamentare a pornit cu mesaje slabe, lipsite de substanţă, lucru ce trădează lipsa de imaginaţie a liderilor politici. Şi totuşi, în ciuda mesajelor prost alese, Victor Ponta şi-a asumat campania la nivel personal, anulând-o pe cea a partidului. Aprecierile au fost făcute de consultantul politic Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

"Mesajele de campanie sunt slabe, terne, nu au legătură cu ce se întâmplă azi în UE, nu au legătură nici măcar cu ceea ce vor face în planul votului viitorii europarlamentari din România. Aici partidele suferă cumplit, suferă şi liderii lor de lipsă de imaginaţie. Singurul care şi-a asumat această campanie la nivel personal, anulând campania partidului, este Victor Viorel Ponta. (...) Măcar Ponta şi-a asumat campania pentru prezidenţiale. A scris cele mai proaste mesaje, dar le-a însoţit de chipul său. Vedeam pe un panou că el va trimite la Bruxelles 'oameni mândri că sunt români şi care vor apăra România'. România nu trebuie să fie apărată de nimeni, trebuie să intre în cât mai multe bătălii la Bruxelles, să facă treabă", a spus Cozmin Guşă, în emisiunea "Jocuri de putere".

"Ce să faci cu lipsa asta de idei şi cu disperarea asta de a te promova cu orice preţ, fără să spui nimic? Ce să faci cu lipsa asta de preocupare a politicienilor care nu folosesc campania nici măcar ca să-şi educe propriul activ de partid? Ce să mai vorbesc, într-o campanie, un politician responsabil trebuie să spună 'Folosesc acest prilej ca să mai dau idei românilor, să-i mai învăţ ce înseamnă Uniunea Europeană, să-i învăţ despre crizele Uniunii, despre problematica de a fi azi european'", continuă consultantul politic.

Cât despre candidaţii PSD la europarlamentare, Guşă apreciază că aceştia par să fie înţeleşi în a-l lăsa pe Ponta să persiste într-o greşeală, dorind, parcă, să-l "nenorocească".

"În PSD sunt oameni - Ioan Mircea Paşcu, Corina Creţu, Daciana Sârbu - care ştiu problematica europeană şi ar putea s-o discute, dar nu se preferă acest lucru pentru că ei parcă s-au înţeles cu toţii să-l nenorocească pe Victor Ponta, să-l lase să persiste în această greşeală, ascunzându-se cu toţii în spatele lui", încheie Guşă.