MENIU

Cozmin Guşă: Minciuna a deranjat şi electoratul PSD. O contramanifestaţie nu e posibilă

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, la Realitatea TV, că PSD-ul a încurcat lucrurile grav după victoria din alegeri. Acesta a explicat că, în loc să guverneze, s-a angajat într-o serie de acţiuni care deservesc doar interesul personal al unor oameni aflaţi la putere. "Suntem într-o situaţie de râsul- plânsul", a explicat Cozmin Guşă, adăugând că nu poţi să vii să spui că tu coordonezi activitatea guvernamentală şi după aceea, când ceva nu îţi convine, să spui că nu ştii nimic şi că trebuie să discuţi cu premierul. Aceasta a mai precizat că o contramanifestaţie nu este posibilă, întrucât electoratul PSD nu a votat acest partid pentru a da o astfel de ordonanţă, ci pentru anumite avantaje electorale promise în campania electorală.

Cozmin Guşă a precizat că abrograrea nu rezolvă unele efecte ale ordonanţei de modificarea a codurilor penale, unii specialişti în drept spunând că nici decizia Curţii Constituţionale nu ar abroga unele articole care au intrat deja în vigoare.

"Cred că ne-ar trebui câteva ore să analizăm clar cât de încurcată este situaţia în România, după ce în decembrie, la alegeri, părea că se clarificase. Săracă Românie, aşa ar trebui să vorbim de ţara noastră, când vedem felul în care este condusă", a spus Cozmin Guşă.

"PSD-ul a încurcat treburile grav şi le-a încurcat într-un mod incredibil", a completat consultantul politic.

Acesta a mai spus că PSD-ul, deși a ajuns la o hipermajoritate, în loc să guverneze s-a încurcat într-o serie de acţiuni care deservesc doar interesul personal ale uneor lideri văzuţi sau nevăzuţi... ,,Ne aflăm într-o situaţie de râsu-plânsul. Ceea ce ştiam despre organizarea şi strategia acestui partid nu mai este valabil", a pecizat acesta, adăugând că marea lui dezamăgire este legată de Liviu Dragnea. 

"L-am tot lăudat, în timpul campaniei, pentru programul de guvernare, şi când colo, cu ce ne-am trezit? În loc de un tip autoritar, care ar fi trebuit să coordoneze Guvernul cu cineva de la partid, ne-am trezit cu un tip care s-a ascuns în avionul de Statele Unite, atunci când era dată ordonanţa", a precizat Cozmin Guşă, explicând că s-a ascuns, din nou, când a venit în ţară, din cauza unui proiect de care cu ţoţii ştim că este principalul scop al accederii PSD la guvernare.

Acesta a mai spus că, dacă acei cetăţeni români, care sunt în stradă, ar fi făcut cunoştinţă cu o bună guvernare în primele două, trei luni ale acestui an, nu ar mai fi fost atât de vehemenţi privind discuţiile despre ordonanţă.

"În loc de bună guvernare ne-am trezit, peste noapte, cu o serie de ordonanțe pe care nu şi le asumă nimeni, iar marele lider politic Liviu Dragnea ne spune că el nu ştia ce a făcut Iordache, nici ce a făcut Grindeanu, lucruri pe care nici copiii mici nu le-ar crede", a mai spus  Cozmin Gușă. "Este o munciună flagrantă pe care Liviu Dragnea, Tăriceanu şi alţii ne-au servit-o şi spun că habar nu aveau de această ordonanţă şi că vor vedea ce se întâmplă", a completat consultantul politic.

Conform acestuia, treburile s-au încurcat. "Abrograrea ordonanţei nu rezolvă, în acest moment, unele efecte ale ei, ba chiar sunt specialişti în drept care spun că unele articole ale ei nu pot fi abrograte nici de o decizie de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale", a mai spus Cozmin Guşă. 

"Toate aceste lucruri au bulversat lumea justiţiei cu consecinţe extrem de grave pentru credibilitatea noastră ca stat. Sigur nu lucrăm după dictare, pentru că nu ne vor spune ambasadorii ce să facem, dar în momentul în care am devenit membrii NATO am cedat o parte din suveranitatea noastră, în sensul că ne-am coordonat acţiunile din domeniul securităţii şi justiţiei, mai puţin cele economice, din păcate", a afirmat Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai spus că, "refuzul ambasadelor de a susţine această ordonanţă înseamnă o îndepărtare de la politica majorităţii, ceea ce este un lucru foarte grav şi care speria lumea. Aceşti oameni frumoşi din stradă pe care îi vedem, în fiecare seară, sunt speriaţi de această idee", a completat Cozmin Guşă, explicând că este vorba de o spaimă a lor privind faptul că avantajele vieţii date de integrarea României ar putea dispărea.

În plus, acesta susţine că o contramanifestaţie nu este posibilă, întucât electoratul PSD nu va ieşi în stradă. "Oamenii care au votat PSD nu au votat pentru această ordonanţă, ci pentru nişte avantaje sociale oferite, care să le dea o viaţă mai bună. Ei nu voi ieşi în stradă să susţină această ordonanţă şi Liviu Dragnea îşi dă seama că nu poate fi organizată o contramanifestaţie", a detaliat acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că partidele trebuie să se reformeze din temelii, vreo doi ani de zile, ca să poată emite pretenţii de guvernare ca să poată învinge maşina electorală a PSD.

"Nici măcar nu merită asta, pentru că dacă am ajuns aici este şi din cauza ipotenenței lor", a precizat acesta.

"Ca şi concluzie, o contramanifestaţie PSD nu este posibilă.  Poate să fie un pretext care să-i dea posibilitatea lui Dragnea să spună că a adus pacea din nou şi că renunţă la ordonanţă, dar nu este sigur că unele dintre efectele ordonanţei nu se vor face simţi de acum înainte,  pentru că  în cazul avizului de neconstituţionalitate de la CCR, nu știm dacă se mai poate face ceva", a explicat acesta.

Concultantul politic a mai spus că există oameni nedumeriţi, în actuala majoritate, pentru că nu înțeleg cum se poate, ca după ce ai puterea în mână, să pierzi, după o lună, toată această influenţă şi să te simţi ca şi Ceuşeascu în balcon la Revoluţie.

"Minciuna, domnilor de la PSD şi ALDE, are picioare scurte, iar minciunea flagrantă nu rezistă deloc, iar felul în care s-a minţit a deranjat nu doar electoratul anti-PSD, care se află în stradă, ci şi electoratul PSD, care nu a aşteptat această ordonanţă, ci o guvernarea bună şi în folosul cetăţeanului. Acesta este motivul pentru care simpatizanții PSD nu vor ieşi în stradă să sprijine ordonanţa. Liderii PSD ştiu lucrul ăsta", a completat Cozmin Guşă, adăugând că unii lideri PSD nu au parte de imunitate şi, în cazul unor arestări, nu vor beneficia de votul din Parlament care să îi protejeze de mâna lungă a legii.