MENIU

Cozmin Guşă: "Mass-media a murit". Care e mecanismul prin care s-a pus căluş presei din România

Cozmin Guşă a fost invitatul lui Octavian Hoandră într-o ediţie specială, la Realitatea TV, înainte de Ziua Naţională a României.

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit despre mass-media din România şi despre felul în care se încearcă subjugarea presei, cu ajutorul banilor.

"Vorbea o domnişoară despre mass-media şi fariseismul mass-media. Mass-media a murit: pentru că acel capital naţional n-a mai dorit să finanţeze mass-media, pentru că nu a vrut să investească în publicitate, a vrut să aibă trompete. Omul de afaceri român spune: "Îţi dau bani, dragă radioule, dragă ziarule, dragă televiziune locală, doar dacă nu mă critici. Dacă mă critici, nu îţi mai dau bani, pentru că eu am cumpărat deja procurori, judecători, poliţişti, politicieni şi nu voi fi atacat".

Şi, atunci, mass-medie, tu poţi muri liniştită sau, dacă vrei să fii liberă şi să îţi spui părerile, cum se întâmplă la Realitatea TV, singura televiziune liberă din România şi îmi permit să spun asta în cunoştinţă de cauză, de aceea putem vorbi acum. În aceste condiţii în care capitalistul român a preferat să umilească mass media, care este într-un fel ministerul învăţământului pentru adulţi, din cauza acestui capitalism român şi al acestui capital românesc laş şi aceam ajuns să fim dependenţi la publicitate de corporaţiile multinaţionale care cheltuiesc după cum doresc. Pentru că dacă noi criticăm redevenţele slabe încasate de statul român de la corporaţiile multinaţionale gen OMV, avem redevenţele cele mai mici din lume pentru petolul şi gazele româneşti, iar dacă criticăm acest fapt, OMV ne spune că ne taie publicitatea. Dacă le spunem că nu ne pasă, au alte metode prin care doresc să ne aducă în faliment. Ăsta e mecanismul prin care s-a pus căluş presei în România şi un CNA politizat care nu ia atitudine, în afară de unul sau doi oameni care îndrăznesc să spună ceva. În care companiile de cablu nu ne plătesc niciun cent din banii pe care îi plătiţi lună de lună la abonament, uitându-vă şi la Realitatea TV, pentru că folosesc aceşti bani ca să urmărească interesele companiilor lor, careu lor, care au capitalul în altă ţară.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Realitatea Tv mass-media