MENIU

Guşă: Liderii de dreapta nu manifestă nici curaj, nici determinare. Udrea a fost curajoasă, corectă!

Guşă: Liderii de dreapta nu manifestă nici curaj, nici determinare. Udrea a fost curajoasă, corectă! / Foto: MEDIAFAX

Din toate manifestările avute până în prezent, liderii de dreapta n-au dat dovadă nici de curaj, nici de determinare, spune, la Realitatea TV, Cozmin Guşă. În opinia sa, liderul demisionar al PNL, Crin Antonescu, dă dovadă de slăbiciune prin modul în care evită să întâlnească PMP-ul, de teamă să nu fie acuzat că trage spre Traian Băsescu. Pe de altă parte, subliniază Guşă, prin felul în care a discutat despre unificarea dreptei, Udrea le-a dat o lecţie lui Blaga şi lui Antonescu.

"Liderii de dreapta, din toate manifestările de până acum, nu manifestă nici curaj, nici determinare", a spus consultantul politic Cozmin Guşă, în emisiunea "Deschide lumea".

În opinia sa, liderul demisionar al PNL, Crin Antonescu, dă dovadă de slăbiciune prin modul în care evită să întâlnească PMP-ul, de teamă să nu fie acuzat că trage spre Traian Băsescu.

"Îl văd pe Antonescu că se foieşte de pe un picior pe altul şi se întâlneşte mai degrabă cu Forţa Civică. E bine că s-a întâlnit şi cu Forţa Civică, de 3%, decât să se întâlnească cu PMP-ul, de 6%, numai pentru frica că ar fi acuzat că trage cu Băsescu, mi se pare un gest de slăbiciune care, de altfel, i-a şi trasat scorul electoral domnului Antonescu", spune Guşă.

Totodată, consultantul politic atrage atenţia că oricine ar vrea să blocheze un proiect al partidului-stat de stânga ar trebui să fie luat în calcul, atâta timp cât acea persoană are gânduri bune şi voturi.

"Eu, dacă sunt Antonescu sau oricine altcineva din dreapta, spun: nu ma interesează cine e cel care vine să blocheze un proiect al partidului-stat din stânga, oricine ar fi, e binevenit dacă are gânduri bune şi are voturi! Din punctul acesta de vedere, atitudinea liderilor din dreapta cei mai mari poate să fie acuzată într-un mod simplist probabil de misoginism. Să motivezi că Udrea ar fi problema e o aberaţie. Şi să te duci în continuare pe ideea în care nu vei putea să negociezi pentru că, vezi Doamne, vine un aer negativ din jurul Palatului Cotroceni este naivitate politică pe care o vor plăti", explică Guşă.

Întrebat de ce marii lideri ai politicii româneşti dau dovadă de atât de mult misoginism după aflarea rezultatelor la europarlamentare, consultantul politic a răspuns: "Dânşilor le este frică să atace principalul vinovat, care este Traian Băsescu, şi atunci preferă o atitudine călduţă, în care toată lumea o acuză pe Elena Udrea doar pentru faptul că este femeie. Udrea a fost curajoasă, modestă şi corectă! Felul în care a discutat despre această unificare, felul în care n-a discutat despre candidatura sa, ba chiar a exclus-o, şi felul în care a tematizat le-a dat o mică lecţie lui Blaga şi lui Antonescu care, probabil, dacă vor avea suficientă înţelepciune şi luciditate, o vor lua ca atare."