MENIU

Guşă: Declaraţiile SRI despre agentul străin demonstrează că suntem în logică de război geopolitic

Cozmin Guşă a comentat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, decizia SRI de a anunţa într-o conferinţă de presă transmisă LIVE pe pagina de Facebook a instituţiei, declararea unui agent străin drept persoană indezirabilă în ţara noastră timp de 15 ani. 

Consultantul politic a amintit că nu anunţul Serviciului Român de Informaţii merită reţinut, cât simbolistica acest fapt, care dovedeşte, consideră Cozmin Guşă, "că ne aflăm în plin război geopolitic", dar şi că acesta este un "avertisment" al SRI pentru posibili alţi spioni aflaţi pe teritoriul României. 

"Faptul că SRI dezvoltă public acest eveniment ne demonstrează nouă că, aşa cum tot vorbim noi la Realitatea TV de ceva vreme, suntem într-o logică de război geopolitic. Ni se spune că acest spion avea un potenţial periculos, dar nu a reuşit să ducă într-o formă de vulnerabilitate statul român, dar totuşi această informaţie se face publică, ne arată că suntem într-o logică de război între blocurile geopolitice.

Ni se demonstrează o altă legătură pe care noi o ştim, cea dintre Serviciile ruseşti şi oameni din fosta Iugoslavie, în special din Serbia, care a dezvoltat o relaţie strategică şi în acest plan de Intelligence cu Rusia şi ne arată nouă că acele lucruri pe care le spuneam, că suntem o insulă de euroatlantism între oameni, popoare, ţări, state, care dezvoltă relaţii strategice cu Rusia, este un fapt", a spus Cozmin Guşă.

Acesta a concluzionat, spunând că "trebuie să reţinem şi să urmărim din acest moment această logică de război în care vom trăi de acum înainte, e şi un avertisment pe care SRI îl ridică, împotriva altor spioni, ca să se tempereze sau să înţeleagă că sunt identificaţi şi monitorizaţi. E o acţiune specifică serviciilor de informaţii interne care servesc patria, iar patria, România, este într-o altă logică decât axa Moscova-Belgrad, devoalată cu multe alte lucruri în spate, care nu sunt de relevanţă publică, deci nu sunt desluşite".

Mai multe articole despre:
0 Rusia spion Cozmin Guşă SRI Iugoslavia agent al rusiei