MENIU

Cozmin Gușă: Patriotismul în România este un lucru rău famat. A rămas să fie șoptit

<p>Cine sunt favoriții la Primăria Capitalei și primăriile de sector</p>

Cozmin Gușă a fost invitatul lui Octavian Hoandră la ”Realitatea românească” de la Realitatea Tv, într-o ediție specială transmisă din Aula Magna a Universității Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Consultantul politic a vorbit, din mijlocul studenților, despre patriotism și despre felul cum promovează tinerii din România patriotismul.

Întrebat de un student, dacă patriotismul a decedat în România, consultantul politic a răspuns: ”Erau multinaționale grupate în 3 zone din București, erau sedii ale unor multinaționale, care erau sediile unor corporații mixte între forțele securității și forțele externe. Hotelul Intercontinental era construit de americani, în care companiile mixte din China și Japonia ocupau etajele inferioare. Companiile multinaționale în care existau ofițeri sub acoperire. Aceste companii au existat, au lucrat și au făcut mari venituri pentru statul român pentru faptul că nu am fost atât de închiși”.

”Cel mai nereformat serviciu secret se numește Serviciul de Informații Externe. Acesta este total nereformat având sarcina ca în toate ambasadele României din lume să asigure la nivelul de adjunct de ambasador, un ofițer nu neapărat sub acoperire, care să susțină interesele statului român în statul unde se află ambasada. Avem o mulțime de ofițeri care nu știu să promoveze statul și atunci se impune necesitatea de a fi patriot”, a continuat Cozmin Gușă.

”Patriotismul în România este un lucru rău famat. Cei tineri care au dorit să își găsească o identitate găsesc foarte greu vectori prin care să se definească. A fost un adevărat mecanism după 1989 prin care patriotismul să se împuțească, să nu-ți placă să stai alături de el, să fie o miză pentru care nu vrei să lupți, în așa fel încât să-ți fie rușine ție să fii patriot. Vorbesc de cineva care a murit, un om vectorizant, un om de care nu am nici cuvinte de laudă, nici de depreciere, mă refer la Corneliu Vadim Tudor. A mai fost cineva, Gheorghe Funar. Dânșii au ocupat acest loc și unora care au simțit românește ne-a fost foarte greu să ne alăturăm pentru că locul era împuțit, patriotismul a rămas să fie șoptit. Multinaționalele au venit și au ocupat zona economică și zona de emisie publică. Interesele altora sunt mai importante decât interesele noastre naționale pentru că nu suntem interesați. Să le impunem în planul politic în care patriotismul să fie afișat fără emoție”, a descris consultantul politic patriotismul din România.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă patriotism Realitatea Românească