MENIU

Cozmin Gușă: Ceea ce se întâmplă în sistemul penitenciar trebuie rezolvat. Nu e un demers subiectiv

<p>Cozmin Gușă: Ceea ce se &icirc;nt&acirc;mplă &icirc;n sistemul penitenciar trebuie rezolvat. Nu e un demers subiectiv</p>

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, marți seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că ceea ce se întâmplă în sistemul penitenciarelor, din România, trebuie rezolvat și că demersul derulat de Realitatea TV, în această privință, nu este unul subiectiv, ci menit să îi ajute pe toți cei care își ispășesc cu demnitate perioada de detenție.

"Sunt puternic mișcat de ceea ce am văzut în penitenciare, în ultima vreme. Știu că lumea, o parte ne susțin, o parte nu ne susțin, eu trebuie să spun un lucru: cu ocazia vizitei la prietenul și partenerul meu, Maricel Păcuraru, am văzut acele lucruri din penitenciare. Nu facem acest demers pentru Maricel Păcuraru, în niciun caz. El și-a asumat cu demnitate perioada de detenție și Realitatea nu a făcut un caz, comparativ cu alte televiziuni, din condamnarea lui Maricel Păcuraru, care este prietenul nostru, dar oamenii de acolo, unii suferă pe nedrept, iar ceea ce se întâmplă în sistemul penitenciarelor este de rezolvat. Nu cred că am depășit acea limită prin care să începe să facem pro domo pentru niște oameni care au de ispășit. Noi am făcut un demers pentru cei care ispășesc, cu demnitate ceea ce ispășesc, și-au acceptat vina, nu discutăm sensul și gestul justiției, dar de aici și până să îi chinui sau să îi umilești sau să îi amesteci pe niște oameni cu infracțiuni economice cu niște violatori sau criminali, cu nopți de chin sau alte lucruri este mult prea mult", a declarat Cozmin Gușă. 

În acest sens, consultantul politic a subliniat că "este un demers pentru marea masă", în contextul în care, potrivit ultimelor informații primite, "pe lângă faptul că s-a depășit cu 12-14.000 numărul de locuri din penitenciare", anul ăsta, ar mai putea veni 7-8.000 de români, "care sunt deținuți în alte penitenciare din lume, în România".

"Aveam, de data aceasta, explicația pentru că știu că au fost foarte multe discuții că avem un demers subiectiv. Nu, nu este un demers subiectiv. Este un demers pentru marea masă. Am văzut că a venit și Avocatul Poporului și Asociația pentru Implementarea Democrației. E normalitate și dacă informația pe care am primit-o, astăzi, este corectă că pe lângă faptul că s-a depășit cu 12-14.000 numărul de locuri din penitenciare, anul ăsta, mai vin 7-8.000 de români care sunt deținuți în alte penitenciare din lume, în România, și noi nu avem pregătit spațiu de cazare pentru ei", a mai spus Cozmin Gușă.