MENIU

Cozmin Gușă: Succesul lui Dragnea în PSD, reforma internă. Românii s-au săturat de cei vechi

Cozmin Gușă a dezvăluit la Realitatea TV și ce-i lipsește lui Liviu Dragnea pentru a ajunge câștigător în partidul său. Acesta a susținut că o reformă internă ar face diferența.

Potrivit lui Gușă, proiectul lui Dragnea este inutil fără reforma în partid. Și asta pentru că românii s-au săturat de politicenii vechi și așteaptă o alternativă, indiferent care este aceea.

"Și ceea ce lipsește din proiectul lui Dragnea este reforma în partid. Reformă internă unde PNL-ișitii sunt repetenți. Dragnea, dacă generează un proiect de reformă internă în care îi pune pe pirmarii în funcție într-o competiție internă dacă să mai fie sau nu candidați în partidul lui, câștigă meciul. Pentru că toți românii, indiferent de care ar fi alternativa, s-au săturat de cei vechi", a explicat consultantul politic.

Acesta l-a adus în dicuție și pe Antonescu, pe care l-a dat exemplu negativ pentru că nu a ales reforma internă, dar și pe Adrian Năstase:

"Antonescu, care a și recunoscut în emisiunea lui Tavi Hoandră, și-a dat seama că marea lui greșeală, ca președinte de partid, a fost aceea că n-a procedat la reformare internă. Faptul că duci niște partide bolnave într-un proiect interesant cum a fost USL, care venit și a luat o ultra-mega-majoritate, a fost un act de nesăbuință politică".

"Nereformarea partidului l-a dus la pieire și pe Adrian Năstase, după cum Traian Băsescu a baronizat în portocaliu România, tocmai, pentru că a acceptat orice fel de structuri la vechiul PD, respectiv PDL", a continuat Gușă.

Potrivit acestuia, dacă Dragnea sau alt lider vor genera un proces de reformă internă în partid care s-ar putea să-i spulbere și pe ei, abia atunci ar face ceea ce trebuie și n-ar trebui să plătească o factură foarte scumpă în plan personal, așa cum Năstase a plătit-o.