MENIU

Cozmin Gușă: S-a spus că am lucrat și cu CIA, și cu SRI, și cu serviciile franceze. Puțin din toate

<p>Cozmin Guşă: Nimeni nu a vrut să spună că nu putem trata aceşti pacienţi. O laşitate colectivă</p>

Consultantul politic Cozmin Gușă a răspuns acuzațiilor conform cărora ar fi colaborat cu SRI și cu serviciile secrete din alte state. 

Întrebat, la Realitatea TV, care este adevărul în ceea ce priveşte presupusa lui colaborare cu SRI, CIA, KGB şi alte servicii secrete, Cozmin Guşă a menţionat că a "lucrat" puţin cu toate, conform acuzaţiilor apărute în presă de-a lungul timpului.

”După ce am avut bursele în SUA, plătite de guvernul SUA, se spunea că eram de la CIA. Așa am ajuns în PSD, că 'a venit unul de la CIA și noi suntem cu KGB'", a declarat Cozmin Gușă.

Consultantul politic a precizat şi că a avut şi "o perioadă SRI", în care se spunea că ar avea legături cu această instituţie. "Eram bănuit că eram de la SRI datorită prieteniei mele cu generalul Iulian Vlad", a explicat Cozmin Guşă. "Eram o personalitate politică a momentului cu notorietate”, a adăugat acesta.

Cozmin Guşă a mai menţionat că din cauza "prostiilor administrative" prin care Adrian Năstase, de exemplu, a ratat nişte contracte benefice cu statul român în relaţia cu Rusia, lui i s-a construit şi "o imagine de KGB".

Mai mult decât atât, Guşă aminteşte că, la un moment dat, se spunea despre el și că ar fi avut legături cu serviciile secrete franceze. Zvonul pornise, de fapt, de la faptul că era al doilea român, alături de Mircea Geoană, care a absolvit un curs la prestigioasa Ecole Nationale d'Administration - Paris.

"Din nefericire, prea mulţi comentatori, în loc să-şi orienteze comentariile după convingeri, şi le orientează după comandamente. E o mare exagerare. Un comentariu bun sau rău are efect atunci când porneşte din convingerea unui om, nu ca urmare a unui ordin care i se transmite. Marea majoritate a presei execută comenzi", a mai spus Cozmin Guşă. 

Mai multe articole despre:
CIA Cozmin Guşă SRI KGB