MENIU

Cozmin Gușă: Nu putem să trecem peste această încălcare evidentă a intimității unui politician

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, cu privire la cel mai recent scandal în care este implicat candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Elena Udrea, că ”nu putem să trecem peste evidența acestei încălcări a intimității personale, a unui politician”, care reprezintă un caz 'grav', în care nu este exclusă implicarea serviciilor secrete românești sau străine.

”Este evident că din logica, și din faptica pe care le vedem, serviciile secrete se implică, din nefericire. Asemenea lucruri care s-au întâmplat, ieri, cu acel site, cu demonstrația pe care a făcut-o Rareș Bogdan, și mai apoi Ion Cristoiu, și, sigur, conferința Elenei Udrea, este evident că este o acțiune de intelligence proastă! M-aș bucura să spun că serviciile românești au făcut o activitate de intelligence deșteaptă, dar au făcut o activitate de intelligence proastă, din această spaimă legată de rezultatul votului și de influența majoră pe care binomul politic, așa cum spuneam mai devreme, candidat Elena Udrea-susținător Traian Băsescu, influența acestui binom va fi determinantă în turul doi. Eu pe prietenul nostru Ion Ioniță nu îl bănuiesc de naivitate, pot să îl bănuiesc de altele, dar nu de naivitate. Iar această notă extrem de lejeră în care se tratează un eveniment în care intimitatea unei persoane private, care nu era ministru, era doar politician sau deputat, în acel moment, este încălcată împreună cu intimitatea altei persoane, care avea o funcție importantă în sistemul de justiție, ele fiind legate printr-o relație de prietenie, nu poate să fie trecută cu vederea. Dragă Ion Ionită, oricare ar fi dedicația ta față de anumite servicii secrete din România, ascunsă sau evidentă, nu poți să treci cu vederea acest lucru legat de încălcarea intimității unui grup de două-trei persoane, din România, la Paris, acest atac mișelesc. Indiferent ce am putea să îi punem în cârcă lui Traian Băsescu, legat de reforma serviciilor secrete, pentru că, eu am spus încă din 2005, și nu vreau să reamintesc aici ca să enervez lumea. Restul acestei reformări, ușor forțate a serviciilor, este de a crea un Frankestein, care, la finalul mandatului, ar putea să îi creeze probleme președintelui Traian Băsescu. Regret că am avut dreptate, în 2005, într-un interviu, din ziarul Ziua, dar, astăzi, aceste manifestări, ușor disperate, ne arată ca un stat slab. Că poate să fie o consecință a mandatului președintelui, să o explice domnul președinte Traian Băsescu”, a spus Cozmin Gușă.

Consultantul politic a subliniat faptul că ”suntem într-un caz grav” , iar intervenția sa ”este de natură să profesionalizeze dezbaterea, legat de un asemenea caz, nu să o omoare, ci, dimpotrivă, să o amorseze într-un caz constructiv”.

”Însă, nu putem să trecem peste evidența acestei încălcări, evidente, a intimității personale a unui politician care, atenție, desi s-a întâmplat această încălcare, a intimității, în Februarie, și nu mă îndoiesc că au fost implicate sau servicii românești, sau servicii străine. Ea apare exact la o zi, nici măcar o zi, jumătate de zi distanță în care acest candidat, extrem de influent în turul doi al alegerilor, în acest moment, face acuzațiile legate de presiuni, legate de ieșirea din campanie și sprijinul altor candidați și, doi, acea manipulare legată de articolul din Huffington Post, în care, neavând nicio legătură cu EADS, Elena Udrea a fost pomenită, prelucrată și rostogolită - această știre- de mijloacele de presă. Suntem într-un caz grav și intervenția mea este de natură să profesionalizeze dezbaterea, legat de un asemenea caz, nu să o omoare, ci, dimpotrivă, să o amorseze într-un caz constructiv. Această evidență este că acest candidat, de pe locul trei, este supus unor presiuni concentrice, care fie vin de la adversarii politici, cum sugera Ion Cristoiu, fie vin de la anumite servicii secrete, cum sugera Rareș Bogdan. Nu doresc ca această discuție să fie luată a la lejer, doar pentru că este bine așa. Nu este bine așa”, a mai declarat consultantul politic, Cozmin Gușă.

Mai multe articole despre:
servicii secrete Cozmin Guşă Elena Udrea