MENIU

Cozmin Gușă: Liviu Dragnea este binefăcătorul electoral al lui Klaus Iohannis

Consultantul politic Cozmin Gușă a arătat, la Realitatea TV, că acțiunile greșite pe care Liviu Dragnea le-a întreprins din momentul în care PSD a preluat guvernarea l-au transformat pe președintele Klaus Iohannis în masculul Alfa al politicii românești, ceea ce îl face pe liderul social-democraților "binefăcătorul electoral" al șefului statului. 

"Pe Klaus Iohannis și pe Laura Codruța Kovesi îi văd legați, pentru că doamna Kovesi trebuie să-și coordoneze acțiunile cu linia indicată din punct de vedere instituțional, apropo de lupta anticorupție, de către președintele Iohannis, și acolo vorbim de interconectare clară și evidentă. În ce-l privește pe Klaus Iohannis, eu zic să se pregătească foarte bine să afle când are vreo sărbătoare de nume sau zi de naștere Liviu Dragnea, să-i trimită un mare cadou, pentru că Liviu Dragnea este binefăcătorul electoral al lui Klaus Iohannis. Greșelile majore de strategie politică și de implementare a acțiunilor pe care le-a făcut Liviu Dragnea l-au transformat pe Klaus Iohannis în masculul Alfa al politicii românești, peste noapte", a spus Gușă. 

Consultantul politic a arătat că Liviu Dragnea l-a ajutat pe Klaus Iohannis din punct de vedere electoral, prin greșelile de strategie, atunci când acesta avea cea mai mare nevoie: "De unde acea poziție imediat după alegeri era total atribuită unui Liviu Dragnea care părea discret, modest și calculat. Liviu Dragnea, parcă întors cu o cheiță ciudată, i-a conferit acest rol direct ca pe o ofrandă unui Klaus Iohannis care era și nervos, nici nu mai avea imaginație, era dezamăgit de trădarea lui Dacian Cioloș, care și-a bătut joc de Klaus Iohannis prin felul în care a dus campania și a rupt voturile dintr-o parte în alta fără să gireze nici PNL, nici USR, ca să nu mai vorbesc de băieții și fata din PNL, prințul consort, Alina Gorghiu și domnul Isar. Klaus Iohannis n-a avut parte decât de dezamăgiri și părea, în decembrie, că ușor, ușor își cere pensionarea. Numai că a venit marele său binefăcător - Liviu Dragnea, care l-a transformat, repet, pe Klaus Iohannis în masculul Alfa". 

În ceea ce-l privește pe liderul PSD, Cozmin Gușă este de părere că acesta și-a făcut un seppuku politic în beneficiul adversarului său, respectiv Klaus Iohannis. 

"Cu Dragnea, ce cred că s-a întâmplat, am mai spus-o și o repet. Un psiho-sociolog l-ar încadra foarte bine. Să fie atât de aproape pușcăria de tine, să-ți asumi atât de multe lucruri curajoase, să-ți asumi o condamnare, care era condamnarea partidului, dar a luat-o în nume personal, să fii nedreptățit, să strângi din dinți, să câștigi alegerile cu un scor mult mai mare decât cel pe care l-ai așteptat și chiar să poți să faci de unul singur și partidul să nu comenteze un întreg guvern, asta i-a contorsionat niște trăiri sau ceva din gândirea sa și l-a adus într-o stare pe care nu o poate controla foarte bine. Pentru că, la experiența lui politică, doar în acest fel psiho-sociologic de analiză se poate determina cu precizie ce a generat acest seppuku. Practic, Dragnea și-a făcut un seppuku politic în beneficiul adversarului său. Noi vorbeam prin decembrie că următoarele alegeri prezidențiale vor avea doi protagoniști: pe Iohannis, ca și candidat al Dreptei, Centru-Dreapta, și cu contracandidatul, prietenul lui Trump, Liviu Dragnea. Ori astăzi pare total depășit de situație și, în orice caz, departe de a se mai putea înscrie în vreo competiție prezidențială. Iar competitorul ipotetic al său, Klaus Iohannis, cu sprijinul chiar al lui Liviu Dragnea este în cea mai bună formă politică de când îl știu eu", a conchis consultantul politic. 

 

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Dragnea ioahnnis