MENIU

Cozmin Gușă: Există probabilitatea ca Dragnea să se autopropună pentru funcția de premier

Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat la Realitatea TV cine ar putea să-i ia locul lui Victor Ponta la șefia Guvernului. Acesta a susținut că una dintre variante ar putea fi chiar Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD.

Întrebat despre cine ar putea să vină în locul lui Victor Ponta la conducerea Guvernului României, Cozmin Gușă a explicat că una dintre posibilități este chiar Liviu Dragnea.

"Hai să o luăm în ordinea posibilităților care au și o probabilitate mare. Cea mai mare probabilitate este ca Dragnea să se autopropună. Această probabilitate l-ar ajuta pe Dragnea să-și consolideze autoritatea în partid, însă n-ar face bine nici lui, nici partidului său", a susținut consultantul politic.

Totodată, în opinia acestuia, o altă soluție ar fi chiar vicepremierul Gabriel Oprea, care ar putea fi propus de Liviu Dragnea.

"Posibilitatea Gabriel Oprea ar liniști taberele în camera liberală și ar prezenta un ministru de neutralitate. Ar fi și o garanție pentru liberali că alegerile se vor desfășura în condiții de normalitate", a mai spus Cozmin Gușă.

Consultantul politic a vorbit și despre declarațiile lui Dragnea de sâmbătă, 29 august, atunci când președintele PSD s-a aflat pe litoral la Școala de vară a femeilor social-democrate. Liviu Dragnea a spus sâmbătă că există posibilitatea ca România să aibă un premier "frumos , tânăr și căsătorit cu un bărbat, dar asta nu înseamnă că Victor Ponta nu ar fi un bărbat frumos și tânăr"

"Ce nevoie are Dragnea, care are probleme în partid, să facă asemenea glume? Glumele l-au pierdut pe Năstase și au diminuat din politic. A vrut să pară feminist la întâlnirea femeilor", a spus Cozmin Gușă referitor la declarațiile președintelui PSD.

Acesta este de părere că demiterea lui Eugen Teodorovici de către Liviu Dragnea, care s-a speculat astăzi, ar fi fost o decizie bună a președintelui PSD, susținând că "am o părere foarte proastă despre ministrul de Finanțe".