MENIU

Cozmin Gușă: Dragnea este beneficiarul conjuncturii create în PSD de familia Ponta-Ghiță

<p>Cozmin Guşă: De ce atacă Ponta Realitatea TV?</p>

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a explicat la Realitatea TV cum Liviu Dragnea este beneficiarul conjuncturii care s-a creat în PSD după ce partidul și-a dat seama că guvernarea din ziua de azi a fost pentru Ponta-Ghiță.

Cozmin Gușă a susținut la Realitatea TV că președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, ales de social-democrați în defavoarea contracandidatului său, Rovana Plumb, este beneficiarul unei conjuncturi care și-a făcut apariția în partid după ce social-democrații au realizat că Guvernul din ziua de astăzi a fost unul menit să servească familiei Ponta-Ghiță.

"Dragnea este beneficiarul conjuncturii care s-a creat în PSD atunci când baronii și-au dat seama că au fost păcăliți, atunci când marea masă a partidului, cu ocazia alegerilor interne în care el a candidat împotriva Rovanei Plumb, a înțeles că această guvernare a fost pentru Ponta-Ghiță. Atunci când partidul și-a dat seama că aceasă guvernare a fost pentru Ponta-Ghiță, clientela și prietenii lor, s-a produs această debalansare și un lider care părea să poată să ducă partidul înainte mult timp, tânăr ca Victor Ponta, dintr-o dată a devenit o pisică neagră și șeful baronilor a câștigat la pas cu o largă majoritate această funcție de președinte împotriva candidatului lui Victor Ponta, Rovana Plumb", a spus consultatul politic.

"El este și a fost beneficiarul unei conjuncturi. Cum va profita de această conjunctură și cum va reusi să înțeleagă comandamentele unui partid bolnav...", a continuat acesta.

Cozmin Gușă a explicat și jocul câștigător pe care îl face vicepremierul Gabriel oprea: "Dacă despre PNL putem spune că este o formațiune nestructurată deocamdată, neomogenă, despre PSD putem spune, în orice caz, că în epoca Ponta s-a destructurat. Este o structură politică destructurată. Niciodată nu au fost atâtea tabere în PSD câte sunt astăzi, niciodată opozițiile nu aufost atât de evidente, ședințele de acolo sunt un spectacol grotesc care se poartă la nivel național sau la nivel de județ. Iar faptul că există această luptă clară, surdă, mută, între președintele partidului și prim-ministrul în funcție, un prim-ministru votat la rândul său cu o notorietate maximală și cu o încredere relativ bună, nu va ajuta partidul. Este foarte sofisticat să fii președintele PSD astăzi, un PSD aflat la guvernare, într-o coaliție în care, și trec acum la UNPR, în baza comandamentelor populației pe care și le asumă Gabi Oprea, avem o majoritate, deci sprijinim Guvernul, avem o largă majoritate care l-au votat pe președintele Iohannis, deci îi sprijinim proiectele".

Potrivit consultantului politic, Liviu Dragnea încearcă, din răsputeri, să joace același joc al lui Oprea, dovada fiind propunerea pe care a făcut-o în urmă cu câteva zile, despre coabitarea pentru pace.

"Acest stil de joc al lui Gabi Oprea a adus PSD-ul, practic, în siajul său. Ce încearcă să facă Dragnea, acum, probabil, este să joace el ceea ce joacă Gabi Oprea și, practic, prin propunerea pe care a făcut-o în aceste zile, ușor neobișnuită în România, aceea de coabitare pentru pace, a reușit să meargă pe drumul lui Gabi Oprea, a vrut mai multă greutate politică, dar mai mult decât atât a lăsat fără obiectul muncii PNL, care nu este numai un partid nestructurat, dar din cauza bicefalității, care nu este numai la vârf central , Blaga și Gorghiu, care este la nivelul fiecărei organizații județene. Acolo unde ei sunt în continuare grupări nostalgice foste PDL, grupări nostalgice foste PNL și care mai au și această problemă evidentă de comunicare cu președintele", a spus Gușă.

"Dragnea are putere în PSD, astăzi, la nivel conjunctural datorită faptului că PSD-iști speră să fie destructurată rețeaua Ponta-Ghiță, cea care, din punctul lor de vedere, a drenat foarte mulți bani, de la contracte guvernamentale, până la fonduri europene, beneficiul acestei familii politico-economice care este familia Ponta-Ghiță. Forța lui Dragnea aici stă și el are șansa să reușească, dacă poate să-i convingă, nu doar că reușește să-i mențină la Guvernare, ci că poate să le mai ofere încă o tură la viitoarele alegeri", a adăugat consultantul politic.