MENIU

Cozmin Gușă, despre audierea generalului Iliescu: "Lucrurile pe care le spune merită toată atenția"

Cozmin Gușă a vorbit, în direct la Realitatea TV, despre dezvăluirile incendiare făcute în Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 făcute de fostul șef al SPP Dumitru Iliescu. Consultantul politic a subliniat că lucrurile spuse de generalul în rezervă sunt extrem de grave și merită toată atenția și analiza. 

"Eu am fost secretar general la PSD, am fost strateg de campanie atât la Traian Băsescu în 2004, cât și la Mircea Geoană în 2009. Se presupune că ar trebuie să știu multe lucruri, dar nici pe departe nu aș putea să știu atâtea lucruri pe cât a arătat că știe generalul Iliescu. Și știe! Este un om care timp de peste 10 ani a fost implicat la vârf în sistemul de apărare, securitate, al României, iar lucrurile pe care le spune merită toată atenția și analiza. În niciun caz nu o să abordez demersul amatoristic în a desființa niște informații atât de grave, care odată făcute publice oricine, nu numai generalul Iliescu, se expune posibilității de a fi dat în judecată. Iar din postura sa de ofițer superior în rezervă, chestiile acestea sunt mult mai grave", a spus Gușă.

Consultantul politic este de părere că generalul Iliescu nu a avut o audiență de oameni competenți legat de trecutul României și că acesta este și motivul pentru care discuțiile din Comisie, după expunerea dânsului, au fost amatoristice.

Un fost șef SPP, despre fosta conducere a SRI: Serviciul a făcut presiuni pentru numirea lui Oprea

"Am avut și impresia că foarte mulți sunt perplexi acolo. Ce pot să spun este că din poziția mea de strateg al campaniei lui Geoană pot să confirm atât faptul că există elemente că acele alegeri au fost fraudate, cât și anumite probe legate de procesele verbale pe care le-am văzut din mâna lui Dan Șova, pentru că acele procese au fost depuse la CCR pentru a se încerca repetarea unor alegeri care erau dovedit fraudate din punctul nostru de vedere. În rest rămâne ca instituțiile statului, mai ales cei de la Parchetul General care instrumentează acest dosar, se vor implica, pentru că așa ceva nu se poate trece cu vederea și din experiența mea n-am auzit niciodată până acum lucruri de o gravitate mai mare", a mai susținut Cozmin Gușă, subliniind că nu este normal să nu ne știm măcar trecutul recent. 

 

 

Mai multe articole despre:
audiere Cozmin Guşă alegeri 2009