MENIU

CORNELIU VADIM TUDOR a murit. Avea 65 de ani

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT  

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Corneliu Vadim Tudor a murit, luni după amiază, la Spitalul Militar din Capitală, conform unor surse citate de Realitatea TV.

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Vadim Tudor, care suferea de edem pulmonar acut, a fost dus, luni, la Spitalul Militar din Capitală. Potrivit unor surse, liderul PRM ar fi făcut infarct după ce a ajuns în unitatea medicală. 

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Corneliu Vadim Tudor a suferit o intervenţie chirurgicală în timpul zilei, iar în jurul orei 18.30 s-a constatat decesul. Medicii de la Spitalul Militar Universitar nu au oferit nicio declaraţie presei.

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Preşedintele PRM a ajuns de mai multe ori la spital în ultimii ani, din cauza diabetului şi a afecţiunilor cardiace de care suferă.

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Corneliu Vadim Tudor a candidat de mai multe ori la Preşedinţia României, iar în anul 2000, a intrat chiar şi în turul al doilea, alături de Ion Iliescu. De-a lungul timpului, Vadim Tudor a mai fost parlamentar şi europarlamentar.
 
CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Corneliu Vadim Tudor a fost unul dintre cei mai longevivi, dar şi efervescenţi politicieni. A scris numeroase volume de poezie şi publicistică. După revoluţie a intrat în politică şi a candidat la funcţia de preşedinte al ţării de 5 ori, fără succes însă.
 
CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 1949 şi a fost scriitor, politician şi jurnalist. A fost discipolul lui Eugen Barbu şi a înfiinţat revistele România Mare, Politica şi ziarul Tricolorul. A publicat peste 10 volume de poezie şi publicistică, unele editate şi în franceză, engleză şi arabă, şi a scris şi piese de teatru. În perioada comunismului, Corneliu Vadim Tudor a scris numeroase poeme în care ridica în slăvi cuplul dictatorial, Elena şi Nicolae Ceauşescu.

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Supranumit şi Tribunul, Corneliu Vadim Tudor a fondat Partidul România Mare. În 2013, însă, în urma unei şedinţe extraordinare a PRM acesta a fost revocat din funcţia de preşedinte al partidului. Ulterior, magistraţii tribunalului Bucureşti au decis să-l repună în funcţie.

 

Cozmin Gușă: Corneliu Vadim Tudor ne-a marcat, într-un fel sau altul, pe toți. Dumnezeu să îl ierte



CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Corneliu Vadim Tudor a candidat de 5 ori la preşedinţie, în 1996, 2000, 2004, 2009 şi 2014. În anul 2000 a reuşit chiar performanţa de a ajunge în turul 2 al scrutinului.

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Vadim Tudor a fost senator în Parlamentul României între anii 1992-2008, iar în anul 2009 ajunge în Parlamentul European.


CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. De-a lungul anilor, Corneliu Vadim Tudor a ieşit de multe ori în evidenţă prin declaraţiile sale şi prin temperamentul său vulcanic. Motiv pentru care a fost dat de mai multe ori în judecată pentru insultă şi calomnie.

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT. Corneliu Vadim Tudor a lăsat în urmă două fete: Lidia şi Eugenia. Tribunul era şi un iubitor de animale. Avea acasă peste 30 de maidanezi, după cum spunea chiar el într-o emisiune televizată. Patrupezii săi purtau numele unor politicieni celebri.

Eugen Simion, amintiri despre Vadim Tudor: "Atâta timp cât există Tokes Laszlo..."