MENIU

Corina Creţu: Lucrătorii concediați de la Mechel vor beneficia de reinserția profesională

Corina Creţu a votat, miercuri, în Parlamentul European, un raport care va duce la reintegrarea profesională a 1000 de foști angajați ai Mechel Câmpia Turzii. Europarlamentarul român a votat în favoarea mobilizării Fondului european de ajustare la globalizare (FEG), pentru persoanele disponibilizate de SC Mechel Câmpia Turzii SA, informează Biroul de Presă al PSD.

"Această decizie este foarte importantă deoarece vine în sprijinul a 1000 de foști angajați ai Mechel Câmpia Turzii, oameni pe care i-am întâlnit acum câteva luni și care își pierduseră orice speranță. Astfel, lucrătorii concediați vor beneficia de servicii personalizate care asigură reinserția profesională a acestora", a declarat, miercuri, după vot, Corina Crețu, potrivit Agerpres.

"Raportul votat astăzi (miercuri) subliniază reacția rapidă a autorităților din România care încă din luna martie 2012 au început implementarea acestui pachet de servicii personalizate, respectiv cu mult înainte de a se lua decizia la nivel european. Mă bucură faptul că am reușit să adoptăm acest raport și astfel, la fel ca și în cazul muncitorilor disponibilizați de la Jucu, să venim în sprijinul celor care au avut de suferit și a familiilor lor', a mai declarat europarlamentarul român.