MENIU

Constantin: USD nu a consultat PNL când a propus ancheta parlamentară în cazul ASF

Constantin: USD nu a consultat PNL când a propus ancheta parlamentară în cazul ASF

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că atât el, cât şi liderul UNPR, Gabriel Oprea, au fost consultaţi de premierul Victor Ponta privind demararea unei anchete parlamentare în cazul ASF şi şi-au dat acordul politic, el arătând că discuţia nu a existat şi în USL, cu liberalii.

Întrebat dacă a existat o discuţie cu PNL privind propunerea demarării unei anchete parlamentare în cazul ASF şi a salariilor din instituţie, Constantin a răspuns: "Nu. Eu am fost consultat de domnul prim-ministru, şi eu şi domnul Gabriel Oprea. Şi liderii USD şi-au dat acceptul pentru o astfel de decizie politică".

Constantin a precizat că în USL nu a existat o astfel de consultare pe această temă, el arătând că aceasta ar putea avea loc într-o viitoare întrevedere a liderilor USL.

"USL s-a întâlnit ieri informal. Nu a avut loc o astfel de discuţie. Probabil că va avea. Dacă va mai avea loc o discuţie a USL în perioada următoare, probabil că va avea loc discuţia aceasta şi acolo. Nu cred că liberalii se vor opune unei astfel de comisii", a spus Constantin.

Întrebat dacă şi pe viitor lucrurile de vor desfăşura în sensul unei consultări prealabile în USD, iar apoi şi în USL, Constantin a precizat: "Înţelegeţi ce doriţi. Eu cred că e un semn că funcţionează foarte bine USD".

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că liberalii sunt de acord cu ancheta parlamentară propusă de USD în ceea ce priveşte activitatea ASF şi salariile personalului acestei instituţii.

Mai multe articole despre:
PNL PC liberali anchetă USD Daniel Constantin ASF