MENIU

Compensarea carburanților, încă incertă. Benzinăriile nu sunt obligate să aplice măsura - Protest peste două zile

Compensarea carburanților, încă incertă

Sunt noi discuții în coaliția de guvernare pentru compensarea prețului carburanților. Marcel Ciolacu a anunțat că va discuta cu premierul, Nicolae Ciucă, despre noi măsuri, însă abia după ce va analiza cum funcționează compensarea cu 50 de bani. Numai că, deocamdatp, autoritățile nu știu și de când se va aplica exact schema de compensare. Mai mult, premierul Nicolae Ciucă spune că benzinăriile nu sunt obligate să aplice măsura. 

Reducerea de 50 de bani de la pompă este în aer. Chiar dacă măsura trebuie să intre în vigoare de vineri, ordonanța nu a fost nici până acum adoptată. Până atunci românii amenință cu blocarea benzinăriilor. Un mare protest e programat joi în toată țara.

La începutul săptămânii, un litru de motorină costa 9,22 lei. Între timp, compensarea promisă de guvernanți nu a fost adoptată.

„O să ne întâlnim miercuri în coaliție și vom discuta asupra efectelor. Improtant e că acum avem un preț stabil, care nu mai crește, dimpotrivă, a scăzut. Avem al doilea cel mai mic preț din Europa”, a spus Marcel Ciolacu.

„25 de bani din acești 50 vor fi susținuți de la bugetul de stat, iar 25 de bani susținuți ca o cheltuială deductibilă de către operatori”, a spus Virgil Popescu.

Românii nu au însă venituri la fel ca în restul Europei și puțini își permit să mai facă plinul.

Pe 30 iunie se anunță un protest de amploare al șoferilor și transportatorilor din toată țara. Atunci, mii de oameni vor ajunge în Piața Victoriei și le vor cere guvernanților să ia măsuri pentru a scădea prețul carburanților.

Mai multe articole despre:
compensare carburanti plafonare benzina pret