MENIU

Comisia UE respinge cererea României de a forţa SUA şi Canada să relaxeze regimul vizelor

Comisia Europeana considera ca, in acest moment, nu este potrivita suspendarea dreptului cetatenilor americani si canadieni de a intra fara viza in state ale Uniunii Europene in conditiile in care Statele Unite si Canada nu aplica aceleasi inlesniri de acces Romaniei si altor 4 state membre UE, potrivit unui raport adoptat vineri de executivul comunitar, scrie Hotnews.ro.

Astfel, Romaniei i-a fost respinsa, cel putin temporar, actiunea facuta la Comisia Europeana privind aplicarea unui regim de reciprocitate uniform intre statele membre UE si tari terte precum Canada si SUA, care nu aplica uniform, fata de toti membrii Uniunii Europene, regimul de acces al cetatenilor europeni pe teritoriile american si canadian.

"Comisia considera ca, in acest stadiu, nu ar fi oportun sa se suspende scutirea de la obligativitatea vizelor pentru anumite categorii de resortisanti ai tarilor terte in cauza", a informat Directia Generala Afaceri Interne (DG Home) a Comisiei Europene.

Bruxelles-ul a adoptat vineri un raport de evaluare a situatiei de non-reciprocitate cu anumite tari terte in materie de vize.

Mai mult pe Hotnews.ro.