MENIU

Comisia specială pentru modificarea Codului Electoral, aprobată în BP al Senatului

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că în Biroul Permanent al Senatului s-a decis constituirea unei comisii speciale în vederea modificării Codului Electoral astfel încât să nu se mai ajungă la situații precum cea de la alegerile europarlamentare din Diaspora.

”S-a discutat propunerea pe care am făcut-o pentru constituirea unei comisii speciale în vederea realizării diferitelor variante de modificare a legislației privind votul din străinătate”, a declarat Tăriceanu.

Șeful Senatului mai spune că trebie găsită o soluție pentru ca problemele din 26 mai să nu mai apară.

”Având în vedere dificultățile și problemele care au apărut la votul din 26 mai, trebuie să găsim o soluție flexibilă, eficace, nebirocratică pentru a ușura votul românilor care locuiesc în străinătate. În acest sen, Biroul Permanent a aprobat această propunere. Urmează ca grupurile parlamentare să își numească reprezentanții în comisie și am convenit ca până la sfârșitul acestei sesiuni comisia să facă o propunere care să fie supusă aprobării parlamentului. Este o prioritate pe care mă bucur că și celelalte grupuri parlamentare au susținută și am demarat, astfel, procedura parlamentară”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe, dezbătută și votată la Senat