MENIU

Comisia pentru controlul SIE a discutat situaţia din Siria şi criza imigranţilor. Anunţul neaşteptat

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, participă, marţi, la sedinţa Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe, pentru discuţii privind situaţia din Siria şi criza migranţilor.

Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe s-a întrunit, marţi, pentru a discuta, potrivit unor surse politice, despre situaţia din Siria şi criza migranţilor, la lucrările comisiei participând şi directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu.

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a ajuns, marţi, în jurul orei 12.00, la Parlament, pentru a lua parte la lucrările comisiei.

Faptul că România nu este în Schengen nu îi încurajează pe imigranți să vină momentan spre țara noastră, într-un timp previzibil, consideră președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SIE, Mihăiță Calimente, în opinia căruia fluxul migrator, în această perioadă, va rămâne destul de ridicat, scrie Agerpres.

"Ritmul migrației nu a scăzut și nici nu se întrevede, fiind chiar condiții de iarnă, ca fluxul să scadă pentru că se gândesc că la un moment dat Germania va spune stop și va închide granițele și atunci și cei care sunt pe drum vor să ajungă acolo și fluxul migrator, chiar dacă vremea se strică, va rămâne destul de ridicat", a afirmat Calimente, la Parlament, la finalul unei întâlniri cu directorul SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Întrebat ce se întâmplă cu refugiații care ar fi trebuit să vină în România în luna noiembrie, el a spus că, din punctul său de vedere, aceștia nici nu vor veni prea curând, pentru că ''nu pot fi aduși cu forța''.

"S-a încercat identificarea lor în Italia, dar nu s-a reușit pentru că acolo sunt liberi, nu sunt lagăre sau niște centre unde nu pot circula. După părerea mea, dar asta este o părere personală, nici nu vor veni prea curând, pentru că ei nu pot fi aduși cu forța. În mod sigur a pleca din țări cum sunt Italia și Grecia, care sunt în Spațiul Schengen, și a venit într-o țară care nu e în Spațiul Schengen — sunt oameni informați, sunt oameni care știu despre ce este vorba și probabil că nu doresc să vină în România", a spus Calimente.