MENIU

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009. Audierile continuă: Vicepreședintele AEP, chestionat

Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 și-a început astăzi activitatea, la ora 15.00, primul dintre cei chestionați fiind vicepreședintele AEP, Marian Muhuleț. Totodată, până la ora 19.00 sunt așteptați să dea explicații și Mircea Geoană și Viorel Hrebenciuc. 

Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 a stabilit să-i invite la audieri pe Dan Andronic, Ana-Maria Pătru (AEP), Mircea Geoană, Dan Şova, Viorel Hrebenciuc, Vasile Blaga şi Marcel Opriş, a menţionat preşedintele acesteia, Mihai Fifor.

El a spus că miercuri comisia va lucra de la 9.00 la 14.00 şi va fi invitat ministrul de Interne de la vremea respectivă, Vasile Blaga, însoţit de cei doi secretari de stat - chestorul Marian Tutilescu, pe ordine publică, şi Mihai Capră, pe partea de prefecturi, implicat în organizarea campaniei electorale.

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a început, luni, audierile referitoare la o eventuală fraudare a scrutinului în favoarea lui Traian Băsescu. Primul audiat a fost jurnalistul Dan Andronic, cel care a făcut recent o serie de dezvăluiri în publicația pe care o patronează, cu privire la o "întâlnire de taină" care ar fi avut loc în seara turului doi. 

Jurnalistul Dan Andronic le-a relatat luni senatorilor și deputaților despre vizita sa, în seara de 5 spre 6 decembrie 2009, acasă la Gabriel Oprea, susținând, între altele, că a fost amenințat de un lider PSD cu pușcăria dacă va câștiga prezidențialele Traian Băsescu.

Mai multe articole despre:
Blaga comisie de anchetă AEP Fifor andronic