MENIU

Ştefănescu, după declaraţiile preşedintelui: "Mai importantă e şedinţa cu Ponta despre refugiaţi

Codrin Ştefănescu a dezvăluit, la Realitatea TV, că din perspectiva sa mai important decât sfatul preşedintelui pentru Gabriel Oprea de a-şi da demisia este discuţia pe care preşedintele o va avea pe tema crizei refugiaţilor cu premierul Ponta.

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a comentat, la emisiunea Deschide Lumea, de la Realitatea TV, declaraţiile făcute de Klaus Iohannis şi faptul că acesta l-a sfătuit pe Gabriel Oprea să îşi dea demisia.

"E dreptul dânsului să ceară demisia. A mai cerut şi premierului. E dreptul său să ceară şi este dreptul celui căruia i se cere să procedeze cum consideră că este cel mai bine.

Am înţeles că mai importantă e şedinţa de mâine cu domnul Ponta, cu refugiaţii, că de acolo porneşte cearta.

Victor Ponta ne-a explicat că la întâlnire s-a discutat că şi Austria şi Germania îşi închid graniţele şi că este foarte probabil ca prin Bulgaria şi Serbia să ne trezim cu 10-20.000 de refugiaţi în România. În contextul ăsta Ponta a zis să procedăm la fel, Iohannis a zis că declaraţia nu este la locul ei şi că trebuia să aleagă el strategia, ori noi am înţeles că e foarte important să se discute şi să fie clarificate cele mai bune decizii pentru România.

Nu mai există cotă de refugiaţi, deci putem avea o năvală....pot veni fără număr. Ţări iniţial permisive au decis să îşi închidă graniţele, la fel ca Ungaria.

Dl. Iohannis a spus că comunicarea instituţională continuă între Palatele Cotroceni şi Victoria. Cererea de demisie a lui Ponta este politică", a concluzionat Ştefănescu.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Codrin Ştefănescu Klaus Iohannis