MENIU

Codrin Ştefănescu: "Trăiesc nişte momente complicate. Candidez pentru postul de secretar general"

Codrin Ştefănescu a anunţat, în faţa sediului PSD, că îşi depune candidatura pentru postul de secretar general al PSD, chiar dacă a devenit antipatic pentru şefia PSD. 

"Nu ştiu dacă pot intra în sală. Trăiesc nişte momente complicate", a spus Codrin Ştefănescu, la sediul PSD. 

"Astăzi de dimineață, colegii din PSD Sector 1 s-au autosesizat și unul dintre delegați și-a retras delegația pentru ca eu să pot să intru în Congres. La așa ceva s-a ajuns. Există posibilitatea, pentru că actuala conducere a PSD nu vrea să ne lase să candidăm (...) Acum, că Liviu Dragnea a schimbat regulile în timpul jocului, noi nu putem să candidăm decât din partea regiunilor.Voi depune candidatura așa cum sunt. Codrin Ștefănescu vrea să candideze nu împotriva candidatului domnului Dragnea, ci pentru partid. Cei 4000 de delegați vor decide dacă îl vor pe Codrin Ștefănescu secretar general, dacă îl vor pe Nicolae Bănicioiu președinte executiv sau pe doamna Ecaterina Andronescu. Sunt îngrijorat, de asemenea, pentru faptul că ultimele evenimente nu ne fac bine ca popor. Oamenii care ne votează se uită la noi, aici, la centru și văd că nu mai suntem colegi, că nu ne mai împăcăm. Eu sunt decis să merg în această competiție nu pentru mine, ci pentru partidul pe care l-am slujit până astăzi. Nu sunt senator, nu sunt deputat, nu fac parte din consilii de administrație, am rămas același Codrin Ștefănescu și sper că până la ora 16.00 conducerea partidului, căruia i-am devenit și eu antipatic și încă câțiva colegi, la presiunea publică și la presiunea presei, să înțeleagă că noi toți dorim să candidăm. Dacă în aceste condiții vom pierde la Congres, atunci așa să fie, dar trebuie să avem dreptul să candidăm”, a spus Codrin Ștefănesu.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru Congresul PSD expiră astăzi, la ora 16:00. .Majoritatea organizaţiilor judeţene ale PSD şi-au desemnat candidaţii pentru funcţiile de conducere din partid, care vor fi votaţi la Congresul Extraordinar din 10 martie. Lista celor care şi-au depus candidatura va fi validată vineri, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional (CEx).

Liviu Dragnea vrea ca Viorica Dăncilă să fie numărul doi în partid așa că premierul își depune candidatura pentru funcția de președinte executiv. Are de partea sa cea mai putrenică organizație din țară - filiala PSD București, condusă de primarul capitalei, Gabriela Firea. Din tabăra anti-Dragnea și-a depus candidatura Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății. Lui Niculae Bădălau, actualul președinte executiv, Dragnea i-a promis funcția de președinte al Consiliului Național, potrivit unor surse din conducerea PSD, deşi luni, chiar Bădălău a anunţat că nu va mai candida. Mihai Fifor va renunța la această poziție și va candida pentru o funcție de vicepreședinte PSD. În total, sunt 16 funcții de vicepreședinți, câte un bărbat și o femeie, pe fiecare regiune.