MENIU

Circulația rutieră în Pasajul Unirii, reluată de JOI - 20 octombrie, pe sensul de mers Universitate-Bd. Dimitrie Cantemir

Circulația rutieră în Pasajul Unirii, reluată de JOI - 20 octombrie, pe sensul de mers Universitate-Bd. Dimitrie Cantemir

Circulația rutieră în Pasajul Unirii se reia joi, 20 octombrie, pe sensul de mers Universitate-bd. Dimitrie Cantemir, scrie sectorul4news.ro. Decizia vine după incendiul de marți după ce o mașină a luat foc în pasaj, trei persoane fiind afectate, inclusiv un copil.

Circulația rutieră în Pasajul Unirii, pe sensul de mers Universitate – bd. Dimitrie Cantemir este oprită până joi, 20 octombrie, după incidentul grav de marți dimineață. Un autoturism în care se aflau trei adulți și un copil, a luat foc, marți, în mers în momentul în care traversa Pasajul Unirii în direcția Bulevardului Dimitrie Cantemir. Incendiul din interiorul Pasajului Unirii a provocat mai multe daune materiale.

Marți, la scurt timp de la producerea incendiului, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov care au intervenit cu opt autospeciale de stingere și cinci echipaje de ajutor SMURD pentru evacuarea persoanelor aflate în acel moment în interiorul pasajului subteran și pentru stingerea focului.

La evacuarea fumului gros produs de incendiul care a cuprins mașina ce a ars în întregime, au contribuit decisiv instalațiile de alarmare și de evacuare a fumului care au pornit de îndată, în momentul în care senzorii de detectare s-au declanșat.

Noul sistem de ventilație complet automatizat montat în Pasajul Unirii a făcut astfel posibilă evacuarea în siguranță a persoanelor din cele aproximativ 100 de mașini aflate în acel moment atât în interiorul tunelului, pe ambele sensuri de mers, cât și pe rampele exterioare ale acestuia.

În urmă izbucnirii incendiului în interiorul pasajului, au fost produse o serie de daune materiale. Echipele Totul Verde au acționat de îndată pentru înlăturarea urmelor rezultate și curățarea pasajului pentru punerea lucrurilor în ordinea firească, scrie sectorul4news.ro.

Circulația rutieră în Pasajul Unirii, pe sensul de mers Universitate-bd. Dimitrie Cantemir va fi reluată mâine, 20 octombrie. Măsura a fost luată în vederea evaluării și remedierii daunelor produse în interiorul pasajului, și, implicit, pentru că reluarea circulației să aibă loc în condiții de maximă siguranță.