MENIU

CIRC și haos în Senat, la dezbaterea legilor Justiției - George Simion, poftit de Alina Gorghiu să iasă: „Rog chestorii să ia exemplarul George Simion” - VIDEO

CIRC și haos în Senat, cu USR și AUR, la dezbaterea legilor Justiției - George Simion, poftit de Alina Gorghiu să iasă: „Rog chestorii să ia exemplarul George Simion” - VIDEO

Circ și haos la dezbaterea de luni a legilor Justiției în Senatul României. USR și AUR au ripostat inițial vocal la propunerea procedurii „în sistem hibrid”, ce nu permite discuții asupra amendamentelor aduse la legile Justiției. Mai mult, ședința a fost întreruptă după ce deputatul George Simion, președintele AUR, a pătruns la ședința de plen a Senatului. AUR se opune continuării lucrărilor și a blocat plenul Senatului. 

„Avem 500 și ceva de amendamente la legile Justiției. Nu putem să le reluăm că încălcăm legiel Senatului. Am fost în Comisie și am văzut cu ms-a desfășurat ședința. Nu putem să vedem raportul, toate au fost renumerotate. Unele au fost eliminate, unele nu au fost susținute”, a declarat Diana Șoșoacă. 

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut prezența președintelui Curții Constituționale la dezbaterea celor trei legi ale Justiției: „este vorba de constituționalitate”.

USR, alături de AUR au contestat cele trei legi și au anunțat că nu sunt de acord cu procedura anunțată de președintele interimar al Senatului - Alina Gorghiu.

USR a solicitat o altă procedură pentru lucrările privind dezbaterea legilro Justiției.

„Vă rog, doamnă președinte, să suspuneți votul acestei ședințe în regim normal. același respect pentru Guvern ca și în Parlament. Reiterez propunerea de a avea procedură de a avea și intervenția ministrului șidesf normala a sedintei de plen cu susținerea amendamentelor respinse”, a anunțat liderul grupului senatorilor USR - Mihail Radu.

În momentul supunerii modificării procedurii pentru ordinea de zi, senatorii USR și AUR au început să vocifereze.

„Vom incerca sa supunem la vot toate aberațiile pe care le susțineți”, a declarat de la tribuna ând suspendarea ședinței până la noile proceduri decise de liderii de grup.

PSD și PNL au anunțat Senatului președinta de ședință, vicepreședintele Alina Gorghiu, care are atribuții de președinte pe perioada vacantării funcției de președinte al Senatului.

Senatorul AUR Claudiu Târziu a anunțat că „dacă nu se vor respinge legile Justiției, vom apela la Avocatul Poporului. Grupul AUR votează împotriva acestor trei legi”.

„Sub presiune se desfășoară dezbaterea legilor. Dl Simion, ați auzit? Nu aveți voie să filmați, vă invit să părăsiți perimetrul. O să rog chestorii să îl ia pe exemplarul Simion și să lase ședința să se desfășoare”, a declarat și Alina Gorghiu.

Ședința de plen a fost întreruptă după ce deputatul George Simion a pătruns la ședința Senatului.