MENIU

Cioloş, după discuţiile cu producătorii agricoli: N-au cerut mai mulţi bani, ci proceduri mai simple

<p>Buşoi: Dacă Dacian Cioloş răm&acirc;ne independent, facem un proiect şi-l susţinem ca premier</p>

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, după o întâlnire cu reprezentanții producătorilor agricoli, că aceștia nu au cerut mai mulți bani de la Guvern, ci mai degrabă proceduri mai puține și mai simple.

"Am vrut să facem un dialog cu reprezentanții LAPAR din toate județele unde au filiale și să dezbatem chestiunile cu care se confruntă și pe care Guvernul le poate rezolva. Nu s-au cerut bani mai mulți. S-au cerut, în general, proceduri mai puține, mai clare, s-a cerut simplificare.

Discuțiile au fost în jurul chestiunilor legate de riscul de secetă și irigații.

Domnul ministru Irimescu a venit cu explicațiile legate de stadiul proiectelor de irigații și propunerile pe noi le avem și pentru a compensa parțial pierderi datorate secetei. Am discutat și despre soluții pe termen lung, anume crearea unui fond mutual cu sprijinul PNDR și cu participarea fermierilor care în anii următori ar putea să rezolve mai simplu astfel de riscuri de calamități naturale", a spus prim-ministrul la finalul discuțiilor cu membrii Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Potrivit lui Cioloș, s-a discutat și despre subvenții și stadiul plăților în agricultură, dar și despre pagubele produse de animalele sălbatice de pe domeniile de vânătoare.

"Am discutat și de câteva chestiuni legate de Ministerul Mediului, la care încă nu avem răspunsuri complete, cum ar fi pagubele realizate de animalele sălbatice din domeniile de vânătoare. Administratorii domeniilor de vânătoare au anumite obligații, dar trebuie să găsim mijloacele pentru ca aceștia să și le asume", a explicat Cioloș.