MENIU

Cioloș: Nu am intenția să particip la alegerile din 2016

<p>Dacian Ciolos</p>

Premierul Dacian Ciolos a vorbit, miercuri seara, despre obiectivele sale și ale Guvernului său, subliniind că nu are de gând să participe la alegerile din 2016. El nu a exclus înscrierea într-un partid, dar a precizat că acest eventual pas nu se va întâmpla acum. 

"Am spus că nu am intenţia să mă înscriu într-un partid politic şi nu am intenţia să candidez. (...) Daca va spun ca nu resping definitiv o sa spuneti ca ma gandesc. Nu ma gandesc. Nu resping definitiv pentru ca nu stiu ce urmează. Am spus ca nu am intentia, nu ma simt confort sa fac politică de partid (...) Daca mandatul de un an va fi un succes, nu va succesul unui om, va fi al echipei. Nu vad de ce sa se lege de un om. Mi-am asumat, imi duc mandatul la capat si voi vedea ce voi face. Nu am intenţia să mă prezint la alegerile din 2016Ț, a spus Dacian Cioloș la Antena 3.

Cioloș a mai avertizat că o perioadă lungă de tehnocrație ar pune în pericol democrația. "Aceasta este o parere personala, dar cred ca o tehnocratie pe termen lung poate sa puna in pericol democratia pentru ca democratia, prin definitie, inseamna sa conduci un popor pe baza votului popular. Pe termen scurt, un an de zile e un termen scurt, Guvernul acesta independent, in sensul ca nu are in spate asumata o majoritate politica, clara, are un vot majoritar in Parlament. Parlamentul este, ca ne place sau nu, cel care reprezinta societatea", a spus fostul comisar european, care a mai avertizat că "nu poti sa salvezi o tara intr-un an de zile". 

Mai multe articole despre:
democraţie Dacian Cioloş tehnocratia