MENIU

Cioloș: Sunt câteva măsuri care ar trebui luate pentru a închide robinetul risipei la TVR

<p>Cioloş: S-au dat milioane pentru sistemele informatice. Se fac eforturi pentru a reduce birocraţia</p>

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, că Executivul nu va putea aloca bani pentru TVR înainte de luna iulie, afirmând că până atunci trebuie luate măsuri “pentru a închide robinetul risipei la TVR”, notează Mediafax.

"Ceea ce nu putem face oricât am vrea înainte de iulie este să dăm bani acum, în următoarele săptămâni televiziunii publice. Să dăm bani televiziunii acum ar însemna să luăm de undeva banii respectivi şi ar însemna să facem rectificare bugetară. Rectificarea bugetară este o idee de termen mediu, de câteva luni de zile, însă, până atunci, sunt câteva măsuri care ar trebui să fie luate pentru a închide robinetul risipei la TVR", a declarat premierul Dacian Cioloş, la finalul dezbaterii Comisiilor reunite de cultură şi buget ale Parlamentului.

În acest context, Cioloș a punctat că "la TVR se aşteaptă acum o soluţie rapidă".

“S-a evocat aici eventuala administrare specială sau o nouă administrare care să ia nişte măsuri de restructrare, dar oricare ar fi conducerea respectivă dacă nu va fi în măsură să ia nişte decizii urgente de restructurare nu vom putea gâtui pierderile care continuă. Abia după ce gâtuim aceste pierderi cred că putem reuşi să vedem care sunt soluţiile pentru a relansa activiatea TVR şi a lărgi baza de finanţare pe baza unui plan pe care cineva să şi-l asume”, a mai spus premierul.

Cioloş a susţinut că lărgirea bazei de colectare şi creşterea taxei TV, soluţii propuse în cadrul dezbaterii, “pot fi avute în vedere, însă, nu vor rezolva problema imediată, aşa cum se spunea mai devreme o să introducem banii printr-o sită”.

“Banii se duc în continuare pe măsuri care nu vor creşte performanţa TVR. Doamna director Irina Radu spunea că doar 5% din buget au fost bani investiţi în programe noi şi bani care ar putea să ajute televiziunea să se relanseze pe piaţa media”, a adăugat Cioloş.

Dacian Cioloş le-a transmis parlamentarilor că, în funcţie de deciziile pe care le vor lua cu privire la viitorul funcţionării şi conducerii televiziunii, “Guvernul va putea veni cu măsurile pe care le consideră fezabile în baza legilor actuale şi a responsabilităţii pe care o are”.

Premierul a punctat, totodată, că “Guvernul vrea să se implice în măsura în care poate să o facă”, precizând că “în acestă situaţie, Parlamentul are o resposabilitate” şi este important ca fiecare să îşi asume responsabilităţie care îi revin.

Mai multe articole despre:
parlament guvern TVR Dacian Cioloş