MENIU

Cioloș încearcă să transforme eșecul în succes. Ce spune despre ,,Cumințenia Pământului"

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la Digi24, că Executivul doreşte în continuare să cumpere "Cuminţenia Pământului", însă trebuie ca Parlamentul să adopte OUG care se află acum în discuţie cu amendamentul privind acoperirea diferenţei de bani, care poate veni din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Dacian Cioloş a explicat din nou că baza legală privind Cuminţenia Pământului se află în Parlament, unde se discută Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvern privind achiziţionarea operei. El a precizat că există un amendament depus, care permite cumpărarea operei prin acoperirea diferenţei necesare de către stat, însă este necesar ca Parlamentul să adopte OUG în noua sesiune parlamentară.

"Intenţia Guvernului este de a o cumpăra şi noi am adus şi aducem toate argumentele, însă în momentul în care Parlamentul ia o decizie, şi dacă ia decizia aceasta, de a adopta Ordonanţa propusă de Guvern cu acel amendament, există buget pentru a o plăti. Se poate plăti din Fondul de Rezervă", a spus el.

Cioloş a precizat că Executivul nu poate veni în acest moment cu o nouă OUG, pentru că există decizii ale Curţii Constituţionale care împiedică Guvernul să emită Ordonanţe de Urgenţă pe un domeniu în care există deja proiecte discutate în Parlament. Premierul a precizat însă că Executivul poate interveni din nou, dacă este necesar, după adoptarea Ordonanţei de către Legislativ.

Mai multe articole despre:
null