MENIU

Ciolacu: În fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă. Consulatele vor fi redimensionate

Marcel Cioalcu/ Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la finalul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, că în fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă şi este normal că dimensiunea reprezentanţelor, consulatelor din cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite (UAE) după numărul populație, din Abu Dhabi, trebuie modificată, în acord cu aşteptările românilor. În context, el a precizat că Ministerul de Externe se află în procedură de reorganizare, potrivit legii în vigoare.

"Toate ministerele, conform legii în vigoare, se reorganizează, inclusiv Ministerul de Externe. Mai mult, vedeţi care este dinamica. În fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă. Este normal că dimensiunea reprezentanţelor, consulatelor, din Dubai, din Abu Dhabi, trebuie modificată, ca să fim cu aşteptarea românilor”, a afirmat premierul.

 ”Acum 20 de ani în Dubai veneau doi români, între timp vin 100.000. Nu-i normal să reaşezăm lucrurile ? În alte părţi ale lumii nu mai merg, acolo retragem din personal”, a mai spus Ciolacu. 

Marcel Ciolacu: Ne dorim să continuăm actualele parteneriate pe care le avem cu companiile emirateze

Marcel Ciolacu a precizat că legea prevede reorganizarea mnisterului în integralitatea sa.

”Am făcut o procedură, întâi merge la Ministerul Justiţiei, să vedem aspectul legalităţii şi apoi intră în transpunere. Mi se pare că acum e în transpunere Ministerul Agriculturii”, a arătat şeful Executivului.

Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale