MENIU

Ciolacu, anunț de ultim moment. Cu cât cresc pensiile din ianuarie

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Liderul PSD spune că și-ar dori o creștere chiar și cu 15% a pensiilor, dar să se și găsească fonduri pentru așa ceva. Marcel Ciolacu spune că, moemntan, bugetul poate suporta o majorare de 10%, asta însemnând un efort financiar de 11 miliarde de lei.

„Nu cred că este frumos față de părinții noștri, față de bunici ca această discuție cu pensiile să aiba loc în public. Trebuie să discutăm în coaliție și să închidem această discuție. Am avut convorbiri pe tema asta. Încă nu avem o decizie. Pentru o mărire de 10% a pensiilor e nevoie de 11 miliarde de lei. Acum se vorbește de 15%. Poate premierul sau președintele au mai multe informații și ne putem permite 16,5 miliarde de lei. Trebuie să vedem dacă mărim toate pensiile cu 15% sau anumite categorii le lăsam la 10%. Trebuie discutat cât economisim din pensiile speciale, iar sumele să le trimitem către pensiile vulnerabile. Trebuie să ne așezăm și să luam deciziile corecte ținând cont de realitatea noastră. Nu am nimic cu o crestere de 15%.

Trebuie, de asemenea, mărit salariul minim pe economie. Germania l-a făcut de 3 ori până acum. Până la 1,5 milioane de români trăiesc din salariul minim, altfel nu păstrăm forța de muncă”, a declarat Marce Ciolacu.