MENIU

Cine sunt favoriții la câștigarea alegerilor? Află din cotele oferite de casele de pariuri! (P)

Lupta pentru alegerile locale din 2016 se dă și la pariuri! Agenția de pariuri winner.ro (Decizia 2160/ 28.08.2015) a publicat la începutul lunii mai cotele pentru alegerile locale contând pentru primăriile din București, Pitești, Cluj-Napoca, Caracal, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu.

Fiecare localitate are câte un favorit clar, însă, în momentul de față, Emil Boc, candidat la Primăria Cluj-Napoca, este cel mai probabil învingător, având o cotă infimă pentru victorie, de numai 1.10, adică echivalentul a 90.91% șanse de reușită, conform pariurix.com

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, este principala favorită în lupta pentru Primăria Capitalei. Având în prezent o cotă de 1.15, după ce inițial plecase de la 1.50, jurnalista pare să fi făcut cea mai bună impresie și pe parcursul campaniei electorale.

Vezi cotele inițiale ale candidaților pentru alegerile locale din 2016 pe PariuriX.com

86.96% este coeficientul de încredere pe care operatorul de pariuri îl acordă candidatei PSD pentru un eventual succes. Pe de altă parte, pariorii au posibilitatea de a miza și pe faptul că Gabriela Firea nu va câștiga alegerile, contra cotei de 4.75. În aceste condiții, cei care vor să mizeze pe victoria lui Nicușor Dan, s-ar putea orienta mai bine spre acest pariu (Firea să nu câștige), care este răsplătit mai bine.

Candidatul partidului Uniunea Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, are o cotă de 4 pentru victorie și 1.20 pentru că nu se va impune în această bătălie. Situația bizară face mai profitabil un pariu pe înfrângerea acestuia, decât un pariu plasat direct pe victoria Gabrielei Firea.

Spre surprinderea tuturor, Cătălin Predoiu este favoritul numărul 3 în această confruntare. Fostul prim-ministru interimar are în acest moment o cotă de 15 pentru victorie, după ce inițial primise un coeficient de încrederi și mai mic – 25. Agenția de pariuri estimează că șansele candidatul PNL nu sunt mai mare de 6.67%.

Robert Turcescu, candidatul PMP, este la mare distanță de podium. Având o cotă de 50 pentru câștigarea postului din fruntea primăriei, șansele sale (2%) par a fi pur teoretice.

Bogdan Diaconu și Daniel Barbu au ambii cota 100 pentru victorie, în timp ce Adrian Severin și Cătălin Berenghi nu se pot lăuda nici măcar cu un factor de încredere de 1%, fiind total scoși din calcul de către operatorul de jocuri de noroc.

Actualul primar din Caracal, Eduard Ciocăzanu, are șanse mici să-și prelungească mandatul, conform operatorului de pariuri. Candidatul PSD pentru Primăria Caracal, Liviu Radu, este detașat în fruntea topului local, având un coeficient de încredere de peste 83%.

Grigore Crăciunescu este favorit la alegerile pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, cu o cotă de 1.55, însă Romeo Rădulescu este oarecum aproape, având o cotă de 2.50, și pare să aibă șanse reale în a se impune.

Emil Boc este favorit clar pentru alegerile de la Cluj-Napoca și același lucru se poate spune și despre Florin Cârciumaru, care candidează la Târgu Jiu.

La Pitești, situația este ceva mai echilibrată, în sensul că avem 3 candidați care au cote relativ apropiate. Tudor Pendiuc este favori cu o cotă de 1.55, urmat de Dănuț Dinu, cu 3 și de Cornel Ionică, cu 5.

PariuriX.com - Decizia ONJN nr. 697/18.04.2016