MENIU

Cine participă la şedinţa de Guvern în care se adoptă OUG pentru legile justiţiei. Numele supriză

La şedinţa de Guvern în care se adoptă OUG pentru legile justiţiei apare şi un nume surpriză: Toni Greblă, numit secretar general al Guvernului, după ce a fost achitat în dosarul în care era învinuit.

Este pentru prima dată când acesta apare public, de când a fost numit în funcţie. În imagini, Greblă este lângă Tudorel Toader. 

Guvernul Dăncilă s-a reunit luni dimineața, de la ora 9:00, într-o ședință extraordinară, pentru a adopta o ordonanță de urgență care să modifice Legile justiției, abia modificate în Parlament. Duminică, juriştii PSD încă mai lucrau la ultima formă a ordonanţei, potrivit Realitatea Tv, iar Tudorel Toader a fost la sediul PSD pe seară, pentru ultimele retuşuri. Totodată, s-a amânat şi şedinţa Biroului Permanent Naţional a partidului, care urma să aibă loc luni, la prânz, tocmai pentru că mulţi lideri fac parte şi din Guvern. Imediat după şedinţa Guvernului, premierul va pleca din țară.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat că pe Executivul ia în dezbatere azi o OUG pentru modificarea legilor justiţiei, care ar fi menită să "armonizeze" textul legii cu recomandările Comisiei de la Venetia. 

"Cele 3 legi au fost modificate de Parlament, iar modificările au fost validate de CCR şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie. Ceea ce adoptăm azi reprezintă o armonizare a legilor astfel încât să raspundă mai bine situaţiei din practică. Justiţia trebuie să garanteze drepturile fundamentale ale românilor, imixtiunile în justiţie nu vor fi tolerate", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.