MENIU

Nume grele din PSD în echipa care monitorizează din umbră Guvernul Grindeanu

PSD ameninţă cu o contramanifestaţie. "Am depus actele la Primăria Capitalei"

,,Comisia de monitorizare a PSD nu ia decizii politice și nu intervine în activitatea echipei guvernamentale'', a declarat luni purtătorul de cuvânt al social-democraților, Adrian Dobre. Acesta a dezvăluit și cine face parte din celebra echipă.

Comisia este formată din: Liviu Dragnea, Mihai Fifor, Marian Neacșu, Gabriela Firea, Șerban Nicolae, Doina Pană, Iulian Iancu, Viorica Dăncilă, Leonardo Badea și Florin Buicu.

El a prezentat și un raport intermediar al acestei comisii, în urma remanierii guvernamentale.

"Săptămâna trecută a avut loc o primă remaniere a Guvernului Grindeanu și sperăm ca aceasta să fi adus un plus de greutate politică și de prospețime noului executiv. Vine o etapă nouă. (...) Pentru primul trimestru al anului 2017 aveam un număr de 54 de promisiuni asumate în campania electorală și în programul de guvernare și din acestea, până în prezent, au fost realizate 38. Asta înseamnă că avem peste 70% procent de realizare. Este un rezultat foarte bun și asta arată că guvernul a reușit să țină pasul cu calendarul de implementare pe care și l-a propus, deși au fost trei obstacole majore care au obstrucționat mai mult sau mai puțin actul de guvernare. Primul — întârzierile în numirea primului ministru, pe care le cunoașteți, al doilea — tergiversarea adoptării Legii bugetului de stat și al treilea a fost reprezentat, în mod evident, de presiunile la care guvernul a fost supus în urma Ordonanței 13 și care a reclamat o bună parte din timpul primului ministru", a afirmat Adrian Dobre.

Potrivit acestuia, din cele 38 de măsuri sunt câteva foarte importante, care consolidează obiectivul principal de guvernare, creșterea economică, între ele fiind creșterea salariului minim la 1.450 de lei, creșterea salariilor din sănătate și educație, eliminarea CAS pentru pensionari, creșterea pensiei minime de la 1 martie, gratuitățile pentru studenți la călătoriile CFR.

,,Pe de altă parte, în evaluarea comisiei de monitorizare sunt trei priorități majore pentru ultima lună din trimestru: legea prevenției, legea salarizării unitare și Departamentul pentru debirocratizare", a spus Dobre.

Mai multe articole despre:
null