MENIU

Cine este Violeta Alexandru, ministrul propus pentru Dialog Social

Dacian Cioloș a propus-o pe Violeta Alexandru pentru a prelua Ministerul pentru Dialog Social. Aceasta are 40 de ani și este în prezent directorul Institutului pentru Politici Publice. A absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București. Pe pagina sa de facebook se regăsesc deja mesaje de felicitare pentru funcția de ministru.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) este o organizaţie neguvernamentală românească care militează pentru creşterea calităţii proceselor de elaborare a politicilor publice în România.

Desfăşurând activităţi de cercetare, de advocacy şi de promovare în domenii precum: reforma administraţiei publice, transparenţa instituţiilor, integritatea aleşilor şi a funcţionarilor, IPP este una dintre cele mai obiective dar şi incisive organizaţii din România, fiind recunoscută ca o autoritate în domeniile sale de excelenţă.

Alături de departamentele de cercetare în domeniile sale de referinţă, în cadrul Institutului s-au dezvoltat, pornind de la expertiza internă, două divizii specializate care oferă astăzi servicii de înaltă calitate beneficiarilor şi clienţilor din sectorul public (autorităţi publice centrale şi locale – ministere, primării, consilii judeţene) dar şi privat (camere de comerţ, companii, organizaţii interne şi internaţionale).

Divizia de consultanţă/asistenţă tehnică pentru autorităţi publice oferă servicii integrate de evaluare a performanţei administraţiilor locale în managementul serviciilor proprii, precum şi asistenţă de specialitate/consultanţă în pregătirea documentaţiei tehnice şi financiare pentru accesarea fondurilor europene.

Divizia de cercetări sociologice pune la dispoziţia celor interesaţi servicii specializate de anchetă sociologică – sondaje (eşantionare, ancheta de teren, prelucrare statistică a datelor, interpretări cantitative şi calitative) şi focus-grupuri.

JumătaTe din achiziţiile publice realizate într-un an, în valoare de 17,5 miliarde euro în 2014, ajung să fie contestate, administrativ sau juridic, noua legislaţie în domeniu, aflată în prezent dezbatere, vizând printre altele reducerea cazurilor în instanţă, printr-un proces anterior de mediere, a spus la  Violeta Alexandru, directorul Institutului de Politici Publice, despre noua lege a achiziţiilor publice, în cadrul unui interviu pentru Zf.ro