MENIU

Cine este noul primar al Devei: Florin Oancea, implicat într-un scandal de proporții

Locuitorii Devei au votat, duminică, la alegerile parţiale pentru funcţia de primar, iar potrivit rezultatelor neoficiale, Florin Oancea, candidatul Partidului Naţional Liberal, a devenit primar. Pe locul al doilea a fost Petru Mărginean, candidat al PSD, iar locul trei în preferinţele devenilor a fost ocupat de medicul Marius Blendea.

Florin Oancea a fost implicat într-un scandal de proporții, după ce, în 2006, și-a trimis șoferul să dea, în locul său, un examen, în cadrul masteratului în administrație publică, susținut la centrul din Deva al Universității „Vasile Goldiș” din Arad.

Ioan Ognean s-a prezentat la examen, a răspuns cu succes la întrebările privind “fenomenul corupției și modalități de combaterea acestuia” și a obținut nota 9. Oancea a primit și o amendă administrativă de 1.000 de lei.

”Oancea a fost ales de nici 7.000 de cetățeni, într-un municipiu reședință de județ, doar ca să nu ajungă primar omul lui Dragnea. Asta demonstrează atât lipsa alternativei reale, cât și dezgustul față de PSD”, a arătat consultantul politic Cozmin Gușă.

Mai multe articole despre:
PNL PSD primar Deva