MENIU

Cei doi premieri ai României se contrazic pe tema scrisorii PPE-Volkswagen

Premierul demis a criticat scrisoarea PPE prin care concernul german Volkswagen era "sfătuit" să investească mai degrabă în Bulgaria, decât în România. Premierul desemnat susține că nu are informații despre scrisoarea PPE și că este falsă.

Premierul demis îl acuză pe premierul nominalizat că nu face nimic pentru ca Volkswagen să nu investească în Bulgaria și să rămână în România. Orban susține că nu are informații despre scrisoarea PPE și susține că este o informație falsă.

Decizia pe care o ia orice companie este o decizie pe care o ia conducerea companiei și care este luată, nu din rațiuni politice, ci din rațiuni evidente ce țin de business, în fucție de condițiile care sunt oferite de fiecare țară nu există nicio posibilitate de interferență.

Nu am această informație despre scrisoarea PEE, iar dacă există această informație ea este falsă. Știu foarte bine cum funcționează marile corporații.

Evident, au nevoie de susținere în realizarea oricărei investiții importante în România, iar guvernul nostru este capabil să reprezinte o garanție pentru orice investitor care vrea să investească în țara noastră.

Totul este blocat de Guvernul Dăncilă

Orban a declarat luni că „totul este blocat”, reclamând ultimele măsuri luate de Guvernul Dăncilă.

„La ora actuală, totul este blocat. Avem de-a face cu rămășite de guvern, care nu mai face aproape nimic din ceea ce ar trebui să facă, în schimb face o mulțime de prostii: angajarea de cheltuieli pentru care nu există resurse, forțarea semnării unor contracte pentru care nu sunt îndeplinite condițiile legale, fixarea pe post a unor concursuri organizate în toate instituțiile guvernamentale a clientelei pesediste. De asemenea, România are nevoie de un guvern pentru rezolvarea unor probleme extrem de importante, cum ar fi rectificarea bugetară. (...) Este necesară elaborarea bugetului de stat, este necesar un guvern care să negocieze acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul multianual 2020-2027”, a spus Ludovic Orban.

 

 

Mai multe articole despre:
Orban premierul desemnat Dancila premierul demis