MENIU

Ceartă pe banii de campanie în PSD, după lovitura primită de la AEP

Claudiu Manda

Liderii PSD s-au certat în şedinţa CEX pe banii din campania pentru alegerile europarlamentare, după ce Autoritatea Electorală a decis să nu le ramburseze banii, relatează Realitatea TV.

Potrivit unor surse care au luat parte la şedinţă, cel mai nemulţumit ar fi fost Claudiu Manda, cel care a şi obţinut un mandat de europarlamentar. Asta pentru că Manda ar fi avut o contribuţie considerabilă, pe care acum nu şi-o mai poate recupera.

PSD a decis să depună o contestaţie în instanţă, pentru a încerca să îşi recupereze banii.

Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu ramburseze sumele cerute de PSD pentru campania de la europarlamentare, deoarece semnătura pe documente aparține fostului trezorier, Mircea Drăghici. PSD ceruse pentru rambursare 3,38 milioane de lei, iar luni va depune o contestație la decizia AEP, informează Radio Europa Liberă.

Toate partidele și-au primit sumele cerute pentru rambursare după campania de la europarlamentare, cu o singură excepție: PSD. Social-democrații au solicitat pentru rambursare 3.380.634 de lei.

Problema a apărut pe documentele semnate la AEP de fostul trezorier, Mircea Drăghici, cel care își dăduse însă demisia din această funcție la începutul lunii iunie.