MENIU

Ce spune ŢINUTA despre candidaţii la Cotroceni - VIDEO

<p>Elena Udrea </p>

Vestimentaţia şi limbajul non-verbal sunt elemente care îi apropie sau îi îndepărtează pe prezidenţiabili de alegători. Hainele pe care le poartă şi gesturile unui candidat pot transmite diverse mesaje, de la empatie la atitudine de superioritate. Aşa că nu e de mirare că în staff-ul de campanie al prezidenţiabililor există o întreagă echipă care se ocupă de imaginea candidaţilor. Cum sunt percepuţi candidaţii la alegerile din toamnă aflăm de la Alexandra Grigoriţă.

De când este candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea a adoptat un stil casual. A renunţat la hainele şi accesoriile scumpe de până acum. Specialiştii în comunicare politică spun că prin această schimbare şefa PMP vrea să arate că este din popor.

Prin hainele pe care le poartă, prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, inspiră încredere. Indiferent unde merge, acesta nu renunţă la costum şi la cravată. Iohannis îşi doreşte să cucerească oamenii de rând, dar nu vrea să abdice de la profilul de om serios, au declarat specialiştii pentru Adevărul.  

Şi candidatul Victor Ponta se prezintă ireproşabil la capitolul imagine, cred experţii. “Când ajunge în mijlocul oamenilor, premierul îşi descheie doi nasturi la cămaşă şi îşi suflecă mânecile. Prin acest gest, Victor Ponta le transmite celor prezenţi că se află alături de ei“.

În schimb, Monica Macovei îşi îndepărtează publicul prin ţinuta adoptată. Aceasta are un stil vestimentar prea sobru, poartă numai cămăşi albe cu pantaloni negri şi părul prins în coadă.