MENIU

Ce spune Liviu Dragnea despre viitorul său în fruntea Partidului Social Democrat

Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD, a fost invitat, miercuri la Interviurile Europa FM, moderată de Anca Grădinaru. Politicianul a discutat despre modificarea unor legi extrem de importante (Legea salarizării, cea a votului prin corespondență și a Educației), despre arestarea primarului Sorin Oprescu și desemnarea viitorului candidat PSD la Primăria Capitalei dar și despre uriașa criză a refugiaților.

Întrebat ce părere are despre criza imigranților, care afectează acum și România, președintele PSD a declarat: ”Nu trebuie să uităm sentimentul de solidaritate umană. Nu trebuie să uită nevoia de solidaritate între țările UE, dar nu trebuie să uităm că suntem obligați ca stat să asigurăm securitatea românilor și să fim conștienți să pute gestiona valul de imigranți”.

Liviu Dragnea și-a exprimat poziția privind decizia Comisiei Europene la numărul de imigranți pe care România va trebui să-l primească. De ce luăm un număr mai mare decât capacitatea administrativă, financiară, logistică de a gestiona și de a asigura condiții? E important să ai autoritate asuora tranzitului”, a declarat Dragnea.

Politicianul a discutat și despre modificarea unor legi extrem de importante, precum cea a salarizării, cea a educației și cea a votului prin corespondență.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, prezice, de altfel, și o prelungire a termenului în care primi verdictul ÎCCJ în dosarul „Referendumul”. "Din câte am vorbit cu avocatul meu e posibil ca pe 28 să nu se dea un verdict", a declarat Dragnea, miercuri, la Interviurile Europa FM.

”Eu aștept să vedem ce se spune. Ponta are susținerea mea și a partidului în continuare. Important e să-și dorească el să fie susținut de mine și de partid. Și dacă va dori să fie în continuare într-o funcție de conducere, va avea toată susținerea mea”, a completat el.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit pentru data de 28 septembrie primul termen pentru judecarea apelului declarat în dosarul "Referendumul", în care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.