MENIU

Ce spune Eugen Teodorovici despre o candidatură din partea PSD, la Primăria Sectorului 1

Eugen Orlando Teodorovici

PSD se gândeşte să facă schimbări în rândul candidaţilor care erau stabiliţi până acum pentru posturile de primar  de sector. Astfel, una dintre variante este Eugen Teodorovici, fostul ministru de finanţe, au precizat surse din PSD pentru realitatea. net. Acesta ar urma să intre în cursă în locul preşedintelui PSD sector 1, Dan Tudorache. Contactat de realitatea.net şi întrebat dacă este posibil să candideze, Teodorovici nu a vrut nici să confirme, nici să infirme, spunând că nu comentează informaţia. Pe de altă parte, după ce Liviu Dragnea a anunţat luni, ca Teodorovici a fost întrebat dacă vrea să candideze, fostul ministru a si postat un mesaj pe pagina sa de facebook în care anunţă că nu a refuzat nimic pentru că nu a avut o propunere concretă.

"Nu vreau să comentez această informaţie. PSD vrea candidaţi puternici pentru fiecare sector. Probabil după 15 martie, PSD va avea stabiliţi candidaţii pentru Bucureşti, aşa cum a anunţat şi doamne Gabriela Firea, preşedintele PSD Bucureşti", a spus Teodorovici, în exclusivitate pentru realitatea.net, întrebat dacă va intra în cursa pentru Primărie. 

Pe de altă parte, acesta nici nu a vrut să se pronunţe ferm pe o excludere a unei candidaturi la sectorul 1. Solicitat să precizeze dacă exclude din principiu să intre în cursă pentru fotoliul de primar al sectorului 1, Teodorovici a spus: "V-am spus, nu comentez informaţiile... Să aşteptăm stabilirea candidaţilor. Bine?"

Precizăm că Firea a anunţat miercuri, că PSD va anunța după 15 martie formula completă de candidați pentru alegerile locale.

"Discuțiile noastre au fost mai mult în zona tehnică. Ne-am bazat mai mult pe cercetări sociologice care se desfășoară în teren. Ne dorim să prezentăm o echipă compactă pentru Primăria Generală a Capitalei și pentru sectoare. Cred că în mijlocul lunii martie, după 15 martie, vom fi în măsură să prezentăm o formulă completă pentru Capitală și pentru țară. S-au făcut evaluări. Nu este atât de simplu pentru că sunt persoane care vor să intre într-o competiție, dar nu au datele necesare, și sunt persoane dorite care au ezitări. Am votat la congres criteriile de integritate, am modificat statutul după acestea. Este o comisie la nivel național care trebuie să valideze dosarele tuturor candidaților din întreaga țară.Nu dăm înapoi”, a spus senatoarea.

Ce spune Teodorovici depsre candidatura, pe 8 martie

 

Cred că toată lumea are nevoie de câteva zile de gândire pentru a avea nu numai datele și măsurătorile, dar și abordările raționale, atent analizate, pentru cei mai buni candidați pe care PSD poate să-i propună în București. Este o miză politică mult prea importantă pentru partid pentru ca discuțiile să fie purtate cu grabă și repezit, împinse de la spate.

În ceea ce mă privește, nu am refuzat nimic pentru că nu am avut o propunere concretă pe care să o accept sau refuz. Am certitudinea că aș fi în stare să gestionez nu doar un sector, ci șase sectoare. Dar nu este vorba despre mine, ci este vorba despre ce este cel mai bine pentru partid.