MENIU

Ce şanse sunt ca USR să fuzioneze cu platforma lui Cioloş. Ce spune un apropiat al fostului premier

Se anunţă mişcări pe scena politică.Uniunea Salvati Romania va organiza un nou referendum intern, in care membrii partidului vor decide, la inceputul lunii octombrie, daca doresc sa existe o colaborare intre USR si platforma Romania 100, condusa de fostul premier Dacian Ciolos, a anuntat marti vicepresedintele formatiunii, Ionut Mosteanu, precizand insa ca "USR nu s-a consultat cu Platforma Romania 100 pentru stabilirea acestui referendum, aceasta fiind strict o initiativa a colegului Vasile Deac si a colegilor lui de la USR Mehedinti". 

La randul sau, Alin Cristian Mituta, fostul director de cabinet al lui Dacian Ciolos in timpul mandatului de premier si membru fondator al Platformei Romania 100, scrie marti, pe pagina sa de Facebook, ca "vreau sa confirm si eu ca acest referendum intern care inteleg ca va fi initiat de USR pe tema 'colaborarii/fuziunii' cu Platforma Romania 100 este o initiativa exclusiva a USR care nu a fost discutata sau agreata cu RO100."

"La acest moment, prioritatea România 100 este de a construi alături de comunitatea celor 35.000 de susținători și peste 8.000 de membri activi soluții concrete pentru modernizarea României, așa cum am anunțat și ne-am asumat. Din acest motiv, pe agenda Platformei România 100 nu există niciun fel de fuziune. Rămânem deschiși colaborării constructive cu organizații sau partide pentru proiecte care sunt în acord cu obiectivele Platformei România 100, așa cum de altfel este cazul Comisiei de Tăiat Hârtii #2, un proiect concret în care RO100 colaborează cu USR pentru a continua procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloș", a scris Alin Cristian Mituta pe Facebook, potrivit hotnews.ro.

Acesta adauga ca "Și ar mai fi ceva, pentru că am văzut multe speculații pe această temă: Dacian Cioloș nu are de gând să preia niciun partid. Avem destulă treabă la Platforma România 100."