MENIU

Ce să faci vara aceasta: Tabăra de activism CRIM II

Organizaţia nonguvernamentală Miliția Spirituală organizează în luna iulie 2014 a doua ediţie a taberei de activism CRIM* pentru 25 de tineri. Așadar, dacă ai peste 18 ani și vrei să fii tu schimbarea pe care o dorești în societatea românească, poţi să aplici pentru a participa la şapte zile de activităţi de învăţare experiențială ce vor avea loc în munții Piatra Craiului.

Programul celor şapte zile (21 - 27 iulie) cuprinde o serie de ateliere în cadrul cărora participanţii vor deprinde: tehnici de consens, noţiuni legate de drepturile omului, idei și planuri de acţiune civică, tehnici de rezistenţă pasivă, comunicare și jurnalism cetățenesc etc. Fiecare participant va fi implicat în diferite activităţi de grup: organizare, gestionarea resurselor, gătit, jocuri şi altele. 

Din stradă în munţi!

"Tabăra de activism se adresează tinerilor care vor să înţeleagă activismul şi să fie pregătiţi să se implice în treburile Cetății. Protestele din toamna anului 2013 ne-au arătat că este nevoie de conştientizare, responsabilizare, coordonare şi, în general, de implicare în viața societăţii. În acest context, mai mult ca oricând, Miliția Spirituală îşi propune să îi aducă împreună pe aceia care înţeleg că trebuie să se angajeze în acţiune, dar nu au încă instrumentele și cunoștințele necesare ca să o facă în mod eficient. În tabăra CRIM ne vom dezvolta, prin jocuri și experimente, anumite abilităţi de grup şi individuale, vom învăța să acceptăm provocările, să luăm iniţiativă, să asumăm riscuri, să ne dezvoltăm atenţia distributivă, disciplina, toleranţa, gândirea practică și ascultarea activă, să ne descoperim limitele și să le depășim, să creăm sinergii, să lăsăm să înflorească spiritul de aventură", anunţă Miliţia Spirituală.

Cum poţi participa la tabăra CRIM?

Scrie de ce vrei să participi la tabăra CRIM și vorbește despre ce vrei să schimbi într-un text de maximum 250 de cuvinte. Trimite scrisoarea împreună cu CV-ul la adresa: tabara@militiaspirituala.ro, până pe data de 10 iulie 2014, inclusiv. Se vor selecta cele mai bune 25 de aplicații și vei fi anunţat până pe 12 iulie. Între timp, urmărește pe Facebook.

Mai multe detalii pe site-ul Miliţia Spirituală

Mai multe articole despre:
militia spirituala CRIM activism tabara de vara