MENIU

Ce s-a schimbat pe site-ul Guvernului, după o știre semnalată de Realitatea.net și Realitatea Tv

Dacian Cioloș se regăsește pe site-ul Guvernului României, în secțiunea ”Prim-miniștri în istorie”, după ce vineri, www.realitatea.net a publicat o știre în care semnala, în premieră, că Dacian Cioloș nu se regăsește pe site-ul Guvernului, în condițiile în care ultimul prim-ministru din secțiunea menționată era Victor Ponta. Știrea se regăsește aici. Ulterior, absența lui Dacian Cioloș de pe site-ul Guvernului a fost dezbătută și în cadrul emisiunii Realitatea Virtuala, la ora 17.00. Dovadă pentru știrea semnalată stau capturile de pe site-ul Guvernului, de vineri, și mai ales de luni, când, în final, Dacian Cioloș a fost inclus în rândul foștilor premieri. 

Redăm, în continuare, știrea de vineri, postată pe site-ul nostru la ora 13.27: 

”Pe site-ul Guvernului României, la secţiunea "Prim-miniştri în istorie", ar trebui în mod normal, să se regăsească toţi cei care au ocupat în cronologie inversă, fotoliul de premier. Suprinzător, lipseşte Dacian Cioloş, întrucât secţiunea începe cu Victor Ponta, cel care a fost premier între mai 2012- noiembrie 2015.

Astfel, pentru cei care se ocupă de actualizarea site-ului Guvernului României, în perioada noiembrie 2015- ianuarie 2017, România nu a avut premier”. Link-ul știrii de vineri, în cele ce urmează:

Dacian Cioloş, absent de pe site-ul Guvernului, din istoricul premierilor. Istoria începe cu Ponta

Absenţa lui Dacian Cioloş se observă şi din captura foto ataşată articolului:

 Luni, în schimb, secțiunea era deja actualizată, iar Dacian Cioloș era inclus în secțiunea "Prim-miniştri în istorie":

Precizăm că ulterior, în cursul zilei de vineri, știrea a fost preluată de mai multe site-uri și televiziuni de știri, după ce a fost semnalată de noi.

Totodată, și Liviu Iolu, fostul purtător de cuvânt al lui Dacian Cioloș, a avut un punct de vedere, transmis vineri seară, pe pagina sa de Faceook:

”O scurtă precizare. Circulă o știre potrivit căreia Dacian Cioloş a fost șters de pe lista prim-miniștrilor din istorie aflată pe site-ul Guvernului României. Nu, nu a fost șters, de fapt nu a fost niciodată în acea secțiune de pe site. Premierul în exercițiu nu poate fi acolo iar după ce se termină mandatul durează până când apare în acea secțiune a ”prim-miniștrilor în istorie”. Migrarea datelor ia ceva timp, cei de la IT de la Guvern înțeleg că se ocupă deja de acest lucru. Ar fi fost chiar culmea ca prima grijă a noului Guvern să fi fost asta”, a scris Iolu.

Precizăm că realitea.net nu a consemnat că Cioloș ar fi fost șters de pe site-ul Executivului, ci doar că nu se regăsește în secțiunea respectivă. Implicit, exista posibilitatea ca fostul premier să nu fi fost inclus până atunci în rubrica ”Prim-miniștri în istorie”.